072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

'Amazon werkt aan Clubhouse-concurrent om live radioprogramma's uit te zenden'

datum: 26-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Amazon werkt mogelijk aan een concurrent voor de audiochat-app Clubhouse. Volgens een interne presentatie werkt het bedrijf aan een nieuwe app genaamd Project Mic. Hiermee kunnen gebruikers live radioprogramma's maken en uitzenden.

Volgens The Verge , die de presentatie heeft gezien, wil Amazon "radio democratiseren en opnieuw uitvinden". Gebruikers kunnen naar Project Mic-radioprogramma's luisteren via de app, Audible, Amazon Music, streamingdienst Twitch en apparaten met de Alexa-stemassistent. De app zou ook geoptimaliseerd worden voor auto's. Amazon richt het project in eerste instantie op de Verenigde Staten, schrijft The Verge. Het is niet bekend wanneer de app uitkomt.

Een mock-upafbeelding van de Project Mic-app toont lijsten met shows die live zijn, evenals radio-onderwerpen die trending zijn , aldus The Verge. De app zou zich vooral richten op muziek, maar volgens The Verge komen er ook nog drie andere onderwerpen aan bod: popcultuur, comedy en sport. Bepaalde makers zijn opgenomen in de app en gebruikers kunnen naar shows zoeken op basis van het onderwerp, de naam van de show of de gebruikte muziek.

Mensen die een Project Mic-radioprogramma maken, kunnen hiervoor de muziekcatalogus van Amazon gebruiken. Het bedrijf zou ook samenwerken met beroemdheden en kleinere makers om de app te helpen uitbrengen. Amazon reageerde niet op vragen van The Verge. Axios meldde in augustus al dat het bedrijf werkt aan live audio-apps. Dat medium stelde ook dat Amazon "in contact staat" met grote platenlabels voor het organiseren van live audio-evenementen.

Live audio is in populariteit gegroeid sinds de opkomst van de audiochat-app Clubhouse. Met Project Mic zou Amazon verschillende andere bedrijven volgen bij het vrijgeven van Clubhouse-achtige functies . Spotify bracht eerder dit jaar zijn Greenroom-app uit , waarmee gebruikers ook live audio kunnen uitzenden. Facebook introduceerde onlangs Live Audio Rooms in de Benelux en Discord en Reddit komen ook met Clubhouse-klonen in hun apps.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01