072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

'Defecte partij AMD Radeon RX 7900-kaarten heeft last van hoge GPU-temperaturen'

datum: 03-01-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De hoge GPU-temperaturen die sommige Radeon RX 7900-referentiekaarten ervaren, kunnen worden veroorzaakt door een defecte dampkamer in een of meer videokaartbatches. Een OEM meldt dit aan Igor's Lab. Afgelopen week kwamen de temperatuurproblemen aan het licht.

Volgens bronnen van een dampkamerfabrikant worden de temperatuurproblemen veroorzaakt door een defect in de koeler, schrijft Igor Walllossek van Igor's Lab . Minstens één partij referentiekaarten zou de fabriek hebben verlaten met te weinig vloeistof in die dampkamer, met hoge hotspot-temperaturen tot gevolg. Dat zou ook verklaren waarom de temperaturen verschillen tussen horizontale en verticale montage van de videokaart, schrijft Walllossek. Het condensaat in de koeler kan niet opstijgen als de GPU horizontaal is gemonteerd.

De temperatuurproblemen met bepaalde Radeon RX 7900 XT- en XTX-referentiekaarten kwamen de afgelopen week aan het licht. De videokaarten bereikten in sommige gevallen hoge hotspot-temperaturen tot 110 graden Celsius, wat leidde tot thermische beperking .

Professionele overklokker Roman Hartung, alias der8auer, onderzocht vorige week het probleem . Hartung heeft vier verschillende Radeon RX 7900-videokaarten getest in verticale en horizontale oriëntatie. De overklokker kwam toen ook tot de conclusie dat de hoge temperaturen worden veroorzaakt door een probleem met de dampkamer. Hartung heeft nu de dampkamer geopend , maar heeft geen ontwerpfouten gevonden. Dat maakt de verklaring van Igor Walllossek aannemelijk, al is die nog niet officieel bevestigd.

AMD erkende vorige week dat bepaalde RX 7900-referentiekaarten last hebben van hoge hotspot-temperaturen. In een verklaring aan Tom's Hardware adviseerde het bedrijf gebruikers om contact op te nemen met haar klantenservice. AMD heeft nog geen commentaar gegeven op de oorzaak van het probleem en heeft nog geen commentaar gegeven op de bevindingen van Hartung en Walllossek. Niet alle RX 7900-referentiekaarten lijken te worden beïnvloed door hoge hotspot-temperaturen. De exacte omvang van het probleem is niet bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01