072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

'Facebook gaat naam veranderen om focus op metaverse weer te geven'

datum: 20-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook gaat volgende week een nieuwe bedrijfsnaam onthullen, zo gaat het gerucht. De nieuwe overkoepelende naam moet weerspiegelen dat het bedrijf meer is dan een sociaal netwerk en ook een focus op de metaverse weerspiegelen.

Het is waarschijnlijk een bedrijfsnaam waar Facebook naast Instagram, WhatsApp en Oculus onder zal vallen, schrijft The Verge , die uit bronnen hoorde over een aanstaande naamswijziging. CEO Mark Zuckerberg zal de verandering aankondigen tijdens Facebook's Connect-evenement volgende week.

The Verge verwijst naar een statement tegen de site van afgelopen juli: "We maken een transitie door waarbij mensen ons niet meer primair als een socialmediabedrijf, maar als een metavers bedrijf gaan zien". De nieuwe naam moet die overgang weerspiegelen, aldus het gerucht. Daarnaast zou een naamsverandering niet veel goeds voorspeld hebben voor Facebook vanwege de aanhoudende negatieve berichtgeving rondom Facebook.

Bedrijven zoals Facebook gebruiken de term 'metaverse' steeds vaker om een toekomstige virtuele omgeving te beschrijven waarin mensen met elkaar kunnen communiceren. Facebook beweerde begin deze week dat investeringen hierin in Europa tienduizend banen opleveren.

Wat de nieuwe naam wordt, is nog niet bekend. In het verleden werkte Facebook onder de naam Horizon aan een virtuele omgeving. Volgens UploadVR is deze naam begin oktober veranderd in Horizon Worlds.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01