072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

'Facebook wil externe commissie instellen voor vraagstukken rondom verkiezingen'

datum: 26-08-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Facebook werkt mogelijk aan een externe commissie die het bedrijf kan adviseren over hoe om te gaan met verkiezingen. Bronnen van The New York Times zeggen dat het bedrijf experts en academici heeft benaderd voor een dergelijke commissie, die vergelijkbaar is met de Oversight Board.

Facebook zou volgens The New York Times academici en beleidsdeskundigen hebben benaderd om een dergelijke commissie te vormen. Het sociale netwerk zou van plan zijn om het in de herfst officieel aan te kondigen. Dit geeft de commissie voldoende tijd om zich voor te bereiden op de tussentijdse verkiezingen in Amerika, die in november 2022 worden gehouden. De bronnen van de krant zeggen echter dat het plan nog niet definitief is en dat de kans bestaat dat het plan niet doorgaat. vooruit. De bronnen spreken over wereldwijde verkiezingen, niet alleen over Amerikaanse.

De commissie moet zich uitspreken over zaken die met verkiezingen te maken hebben. Facebook heeft in het verleden veel problemen gehad met het opzetten van beleid hieromtrent, bijvoorbeeld als het gaat om het toestaan van politieke advertenties of het verhogen of verlagen van posts bij bepaalde politieke bewegingen. Volgens bronnen van The New York Times zou CEO Mark Zuckerberg niet de enige willen zijn die beslissingen neemt over politieke inhoud op het platform. Door dergelijke beslissingen te laten beoordelen door een externe groep, zou Facebook als onpartijdig worden beschouwd, hoopt het bedrijf. De bronnen van de krant noemen politieke advertenties en nepnieuws als onderwerpen waarover de commissie uitspraken zal doen.

De nieuwe commissie is vergelijkbaar met de Raad van Toezicht die Facebook in 2018 heeft aangesteld. Dat is een commissie van buitenstaanders en niet gelieerd aan Facebook. De experts in de Raad van Toezicht nemen beslissingen over bepaalde zaken waar Facebook zelf geen commentaar op wil geven, zoals de mate waarin naaktbeelden op het platform mogen verschijnen. De raad van commissarissen deed in mei uitspraak over de blokkering van het Facebook-account van Donald Trump . Dat was een van de meest opvallende uitspraken van de gemeente.

De Raad van Toezicht krijgt lof, maar ook veel kritiek. Op papier is de raad onafhankelijk van Facebook, maar de deelnemende experts worden betaald door het bedrijf. Het is niet duidelijk hoe het zit met de Kiesraad. Ook is niet bekend welke experts hiervoor zijn benaderd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01