072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

'Google en Nvidia uiten bezwaren tegen overname Microsoft door Activision Blizzard'

datum: 13-01-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Nvidia en Google hebben bij de Federal Trade Commission, de Amerikaanse toezichthouder, bezwaar ingediend tegen de voorgenomen overname van Activision Blizzard door Microsoft. Althans, dat zegt Bloomberg op basis van bronnen.

Google en Nvidia hebben hun bezorgdheid geuit dat ze denken dat de overname Microsoft een oneerlijk voordeel zou kunnen geven op de markten voor cloudgaming, abonnementen en mobiele gaming. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de zaak en hebben gevraagd niet geïdentificeerd te worden vanwege de vertrouwelijkheid van het proces. Het medium heeft vertegenwoordigers van de drie betrokken bedrijven om commentaar gevraagd, maar heeft geweigerd.

Nvidia zou de noodzaak van gelijke en open toegang tot gametitels hebben benadrukt in zijn opmerkingen aan de FTC, maar het bedrijf heeft zich niet direct verzet tegen de overname die Microsoft wilde, meldde een van de bronnen. Het is niet duidelijk of Google mogelijk meer betrokken was geraakt bij de discussie en zich krachtiger had verzet tegen de overname.

Uiteindelijk zouden Nvidia en Google kunnen worden opgeroepen om te getuigen als onderdeel van de eerdere rechtszaak van de FTC tegen de overname. De eerste hoorzitting in deze rechtszaak begon eerder deze maand. Microsoft wil de game-uitgever overnemen voor $ 68,7 miljard in wat de grootste game-acquisitie tot nu toe zou zijn. De bedrijven maakten de deal vorig jaar bekend .

De zorgen van andere bedrijven en de FTC dat Microsoft een oneerlijk voordeel zou behalen en de concurrentie op de markt zouden beperken, hebben bijvoorbeeld te maken met de vraag of Activision-titels zoals Call of Duty na de overname nog beschikbaar zullen zijn. Microsoft vindt deze zorgen niet terecht. Het bedrijf wijst er onder meer op dat het Sony een tienjarige Call of Duty-licentie heeft aangeboden en dat het ook van plan is om de gamereeks naar Nintendo-consoles te brengen als de overname doorgaat.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01