072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

'Gpu-zendingen voor pc's daalden met 19 procent in eerste kwartaal van 2022'

datum: 01-06-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De verzendingen van pc-videokaarten daalden in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat meldt analistenbureau Jon Peddie Research. In het afgelopen kwartaal zouden 19 procent minder GPU's zijn geleverd dan in hetzelfde kwartaal vanaf 2021.

Volgens Jon Peddie Research bereikte de wereldwijde GPU-markt voor pc's in het eerste kwartaal van dit jaar 96 miljoen leveringen. Dat is een daling van 6,2 procent ten opzichte van GPU-leveringen in het laatste kwartaal van vorig jaar en een daling van 19 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Het analistenbureau stelt echter dat de GPU-markt voor pc's er op langere termijn relatief goed uitziet. Het bureau voorspelt dat er een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 6,3 procent zal zijn van 2022 tot 2026 en dat de marktpenetratie van individuele GPU's op de pc-markt de komende vijf jaar zal groeien tot 46 procent.

Er zijn geen grote verschuivingen zichtbaar in de verdeling van de markt tussen AMD, Intel en Nvidia. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2021 had AMD een marktaandeel dat met twee procentpunten groeide. Nvidia verhoogde zijn marktaandeel tot 21 procent, terwijl dat van Intel met 8 procentpunten daalde tot 60 procent. Intel heeft nog steeds verreweg het grootste GPU-marktaandeel, omdat het ook geïntegreerde GPU's bevat, die vaak in Intel's CPU's worden verwerkt.

Op het gebied van losse videokaarten valt vooral op dat Intel hier zijn opwachting maakt. Dit marktsegment was voorheen altijd verdeeld tussen Nvidia en AMD, met een distributie van respectievelijk ongeveer 80 en 20 procent. Dit is nu iets verschoven met het aandeel van Intel, dat schommelt rond de 5 procent. Dat aandeel zal te maken hebben met de introductie van de Arc GPU's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01