072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

'Linux-compatibiliteit met behulp van eenvoudige anti-cheat niet zo eenvoudig als epische beweringen'

datum: 09-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Volgens game-ontwikkelaar Fatshark is Easy Anti-Cheat niet zo compatibel gemaakt met Linux als eigenaar Epic Games beweert. Fatshark stelt dat alleen de versie van EAC die Epic Online Services op Linux gebruikt via Proton werkt, maar veel EAC-games gebruiken dat niet.

Volgens Fatshark's communitymanager Hedge zou dit in het geval van hun game Vermintide 2 betekenen dat de game naar de EOS- variant van EAC moet worden verplaatst, wat neerkomt op een "enorme hoeveelheid werk". Daarnaast sluit Hedge niet uit dat deze variant van EAC ook vereist dat spelers inloggen bij Epic Games voordat de game wil beginnen. Hij is echter niet zeker.

De uitspraak van Epic Games dat de compatibiliteit op dit gebied met 'een paar klikken' te regelen is, is dan ook 'niet helemaal juist' in de ogen van Hedge en geldt alleen voor games met de EOS-variant. Volgens hem is het aandeel games met die variant "klein" en bestaat het "voornamelijk uit nieuwere games en waarschijnlijk vooral games die exclusief zijn voor de Epic Games Store." Concluderend stelt de Zweed wel dat er mogelijk 'andere oplossingen of workarounds' zijn.

Over het geheel genomen Fatshark beschouwt de inspanning die het zou kosten om van de niet-EOS variant op de EOS-variant in het belang van Linux compatibiliteit voor Vermintide 2 "in potentie een deal breaker".

De deur voor gaming op Linux gaat al een tijdje steeds meer open. Dit is mede te danken aan Proton, de software die onder meer Wine en DXVK gebruikt om Windows-games met succes op Linux te draaien. Anti-cheat-software zoals EAC en BattlEye zijn echter streng en zullen niet alleen Linux-systemen met Proton vertrouwen, dus de makers van die twee stukjes software hebben compatibiliteit ingeschakeld . Het momentum waarin Linux-gaming momenteel zit, heeft ook te maken met de komst van het Steam Deck .

Tweakers heeft contact opgenomen met Epic Games en gevraagd om een reactie op de uitspraken van de Zweedse game-ontwikkelaar. Eventuele opmerkingen worden als een update toegevoegd.

Fatshark is de ontwikkelaar van Warhammer: Vermintide 2, een coöpspel in Left 4 Dead-stijl dat zich afspeelt in het Warhammer-fantasie-universum. Daarnaast werken ze aan Warhammer 40.000: Darktide, een soortgelijk spel dat zich afspeelt in de sci-fi tegenhanger van het fantasie-universum.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01