072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

'Nederland controleert of er privésleutels zijn gelekt uit Franse en Poolse corona-apps'

datum: 27-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een cybercrimineel zegt Franse of Poolse corona QR-codes te kunnen maken die in Nederland als toegangsbewijs kunnen worden gebruikt. De Nederlandse overheid zou onderzoeken of de crimineel hiervoor gestolen privésleutels uit de Franse of Poolse corona-apps gebruikt.

Bronnen 'rond CoronaCheck' vertellen RTL Nieuws dat het ministerie van Volksgezondheid rekening houdt met een situatie waarin de privésleutels zijn gestolen. Met deze privésleutels kunnen cybercriminelen volgens het nieuwsmedium hun eigen QR-codes maken waarin ze een naam en geboortedatum, inclusief vaccinatiestatus, kunnen aangeven. Criminelen zouden bijvoorbeeld QR-codes voor anderen kunnen maken, zodat mensen zonder vaccinaties of getest toch toegang krijgen tot bijvoorbeeld horeca.

Een andere mogelijkheid is dat de crimineel een malafide medewerker is van de Franse of Poolse equivalent van de GGD, of samenwerkt met een medewerker van een dergelijke gezondheidsdienst. Deze medewerker zou vervolgens de QR-codes maken en deze doorverkopen aan de crimineel.

RTL Nieuws ontdekte de crimineel op een hackerforum, waar hij of zij voor driehonderd euro kwaadaardige corona-QR-codes zou verkopen. De crimineel toonde verschillende QR-codes aan het nieuwsmedium, afkomstig uit Frankrijk en Polen. Dit zijn Europese codes die dus ook geldig zijn in Nederland en België.

Op Twitter deelt RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan twee voorbeelden die hij van de crimineel kreeg. In één geval zou het Adolf Hitler zijn die in 1900 werd geboren; Naast de naam valt ook het jaartal op, aangezien de oudste nog levende persoon in 1903 werd geboren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01