072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

'Ontslagenronde Microsoft treft ook game-ontwikkelaars Bethesda en 343 Industries'

datum: 19-01-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft heeft onlangs een belangrijke ontslagronde bevestigd, waardoor het bedrijf 10.000 banen zal schrappen en volgens informatie van Bloomberg worden game-ontwikkelaars niet gespaard. Mensen zouden Bethesda moeten verlaten en dat geldt ook voor Halo Infinite studio 343 Industries.

Het gaat om een onbekend aantal bij Bethesda Game Studios en bij 343 Industries, aldus bronnen van Bloomberg die bekend zouden zijn met de plannen. In sommige gevallen zouden ook banen worden geschrapt voor veteranen die al meer dan tien jaar deel uitmaakten van een Xbox-gamestudio. Ook een studio als The Coalition, bekend van de Gears of War-games, krijgt te maken met de ontslagen , meldt IGN .

Bloomberg-auteur Jason Schreier schrijft dat 343 Industries een e-mail naar zijn eigen personeel stuurde waarin hij sprak over "de moeilijke beslissing nemen om bepaalde elementen in het team te herstructureren". Er zal nog steeds ondersteuning zijn voor de multiplayer van Halo Infinite.

Als direct gevolg van deze herstructurering wordt Joseph Staten overgeplaatst en onderdeel van de bredere uitgeverijdivisie van Xbox. Staten is een Halo-veteraan die zijn carrière in 1998 bij Bungie begon en in 2020 bij 343 Industries kwam om aan Halo Infinite te werken. Wat zijn nieuwe rol precies zal zijn en welke gevolgen zijn vertrek zal hebben voor 343 Industries is niet duidelijk.

Microsoft maakte onlangs bekend dat het 10.000 banen schrapt , wat volgens het bedrijf minder dan 5 procent van het totale personeelsbestand is. Deze ontslagronde moet voor 31 maart afgerond zijn. Dit komt bovenop eerdere ontslagrondes. Zo werden in oktober vorig jaar 'minder dan 1000 mensen ontslagen en viel in juli het doek voor 1800 mensen. De economische tegenwind wordt genoemd als reden voor de huidige ontslagronde; Microsoft-CEO Satya Nadella zei onlangs in een interview dat de technologiesector "twee zware jaren" tegemoet gaat.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01