072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

'Russische hackers onderzoeken digitale systemen van LNG-terminals in Nederland'

datum: 25-11-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Russische hackers onderzoeken mogelijk de computersystemen van LNG-terminals in Nederland. Ze zouden netwerken scannen, proberen in te loggen op systemen en proberen te achterhalen wie er op de terminals werkt, zegt het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Dragos.

Volgens onderzoekers van Dragos doen twee hackergroepen 'verkennend onderzoek' naar de digitale systemen van LNG-terminals in Europa. Dat zegt het bedrijf tegen RTL Nieuws . Een van die groepen, Xenotime, zou onder meer in de systemen van de LNG-terminal van Gasunie in Rotterdam snuffelen. De andere hackergroep, Kamacite, zou bezig zijn met onderzoek naar infrastructuur in de energiesector en proberen in computersystemen en netwerken te komen.

De hackers zouden verbonden zijn met Rusland. Hoewel experts in die richting wijzen, is daar geen onomstotelijk bewijs voor. Een reden voor Rusland om dit verkennend onderzoek in Europa uit te voeren zou mogelijk kunnen zijn 'om chaos te veroorzaken op de energiemarkt', zegt VVD-Europarlementariër Bart Groothuis tegen RTL Nieuws . "Gas is het favoriete wapen van Rusland tegen de EU", zegt Groothuis. Doordat de gaskraan in Rusland is afgesloten vanwege de oorlog in Oekraïne, is LNG nog belangrijker geworden voor Nederland en Europa. Als de LNG-terminals stil komen te liggen, heeft dat grote gevolgen voor de gasvoorziening.

Volgens RTLNews willen Gasunie en Vopak, die gezamenlijk eigenaar zijn van de LNG-terminal in Rotterdam, niet zeggen of de bedrijven op de hoogte zijn van de vermeende Russische hackers en of ze de veiligheidsmaatregelen hebben aangescherpt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01