072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

'Unreal Engine 5 experience' The Matrix Awakens komt donderdag naar consoles

datum: 07-12-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Bezitters van Xbox Series- en PlayStation 5-consoles kunnen een bestand van 29 GB downloaden, dat donderdag toegang geeft tot The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience. Volgens de beschrijving is het een filmische en realtime technische demo.

De titel is verschenen in de downloadstores van Microsoft en Sony. De Matrix-ervaring wordt uitgegeven door Epic Games, de maker van de Unreal Engine. Er lijkt geen pc-versie te zijn; de download is alleen beschikbaar voor de PlayStation 5 en voor de Xbox Series X en S. Gebruikers kunnen het bestand al downloaden, maar de technische demo is vanaf donderdag te bekijken. Volgens de beschrijving valt dit samen met de uitreiking van The Game Awards op 9 december.

The Matrix Awakens is een "baanbrekende filmische en realtime technische demo" die een "kijkje geeft in de toekomst van interactieve verhalen en entertainment", aldus het bijschrift in downloadwinkels. De technische demo is gemaakt door mensen die ook aan de originele Matrix-film hebben gewerkt, waaronder regisseur Lana Wachowski. Verder worden Epic Games "en partners" genoemd als betrokken partijen.

Vorige week verscheen er een verwijzing naar de Unreal Engine 5-ervaring in de back-end van de PlayStation Store. De komst van The Matrix Awakens is inmiddels bevestigd en er is ook een korte teaser op YouTube en de Unreal Engine website geplaatst . Het bevat een digitale versie van hoofdpersoon Keanu Reeves. Het is duidelijk dat het om Unreal Engine 5 afbeeldingen gaat.

De technische demo van The Matrix Awakens zal een paar weken voor de release van The Matrix Resurrections verschijnen. Warner Bros. toonde in september de eerste trailer van die film en zette maandag de tweede trailer online. De film komt op 22 december uit in de bioscoop en een maand later op HBO Max streamingdienst.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01