072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Chinese gigant Tencent neemt Brits gamebedrijf Sumo over voor 1,1 miljard euro

19-07-2021
Games

De Chinese techgigant Tencent neemt de Britse Sumo Group over voor 919 miljoen pond, omgerekend zo'n 1,1 miljard euro. Sumo's 14 studio's hebben samengewerkt aan tal van grote games, waaronder die in de Forza Horizon-serie, Hitman en LittleBigPlanet.

Onderzoekers omzeilen Windows Hello-authenticatie met nepcamera's en IR-beelden

19-07-2021
Software

Beveiligingsonderzoekers zijn erin geslaagd het Windows Hello-beveiligingssysteem van Microsoft te omzeilen. Een beveiligingsbedrijf slaagde erin de gezichtsherkenning van Windows Hello te misleiden met behulp van een nepcamera en infraroodbeelden van de eigenaar van het systeem.

Warframe krijgt mobiele versie en cross-play

19-07-2021
Games

Ontwikkelaar Digital Extremes werkt aan een mobiele versie van de gratis te spelen shooter Warframe. De game krijgt ook cross-play- en cross-save-functionaliteit. Dit geldt ook voor de bestaande versies voor consoles en pc.

Spyware Israëlisch bedrijf bespioneerde journalisten wereldwijd

19-07-2021
Software

De Pegasus-spyware van het Israëlische particuliere spionagebedrijf NSO Group is gebruikt bij hackpogingen door ten minste 37 journalisten en mensenrechtenactivisten. Dat stellen zeventien nieuwsorganisaties op basis van een gezamenlijk onderzoek.

Spyware van NSO Group is gebruikt om journalisten wereldwijd te bespioneren

19-07-2021
Software

De Pegasus-spyware van het Israëlische particuliere spionagebedrijf NSO Group is gebruikt bij hackpogingen door ten minste 37 journalisten en mensenrechtenactivisten. Dat stellen zeventien nieuwsorganisaties op basis van een gezamenlijk onderzoek.

Oekraïense 'crypto mining farm' met PS4-consoles was FIFA Ultimate Team botfarmf

18-07-2021
Games

Het pand met 3800 PS4-consoles dat een week geleden door de Oekraïense veiligheidsdiensten werd gesloten, was geen crypto-mijnbouwbedrijf. Dat meldt zakenkrant Delo op basis van eigen bronnen. In plaats daarvan zou het een FIFA Ultimate Team-botfarm zijn.

Take-Two heeft meerdere mods voor GTA-games die offline zijn gehaald

18-07-2021
Games

Take-Two, het moederbedrijf van GTA-maker Rockstar Games, heeft verschillende mods voor GTA III, Vice City, San Andreas en GTA V offline gehaald. Een van de mods, GTA: Liberty City, was 16 jaar in ontwikkeling.

AMD voegt FidelityFX Super Resolution toe aan Unreal Engine en Unity

17-07-2021
Hardware

AMD heeft de broncode van FidelityFX Super Resolution open source gemaakt en gepubliceerd op GPUOpen. Tegelijkertijd is de supersampling-technologie beschikbaar gekomen in preview-versies van Unreal Engine en Unity.

DPG Media haalt 22-jarige Viva Forum toch niet offline

17-07-2021
Internet

Het Viva Forum, dat behoort tot het gelijknamige tijdschrift, blijft niettemin online. Een communitymanager van Viva zegt dat de respons op het besluit om te sluiten 'enorm' is geweest en dat eigenaar DPG Media heeft besloten 'het voortbestaan van het forum te verzekeren'.

Microsoft waarschuwt voor nieuwe kwetsbaarheid in afdruksysteem Windows 10

17-07-2021
Software

Microsoft waarschuwt opnieuw voor een kwetsbaarheid in de Windows Print Spooler-service. Dit keer gaat het om een privilege-escalatiefout waardoor aanvallers code met rechten op systeemniveau kunnen uitvoeren.

Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01