072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Aankomende versie van Football Manager krijgt vrouwenvoetbal

datum: 23-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Football Manager zal ergens in de komende jaren vrouwenvoetbal krijgen. Het is geen apart spel; de vrouwelijke spelers worden toegevoegd aan de hoofdspellen. Vrouwelijke spelers zullen nog niet aanwezig zijn bij de release van Football Manager 2022.

De ontwikkelaar zegt achter de schermen al "geruime tijd" bezig te zijn met de toevoeging van vrouwenvoetbal. Het toevoegen is echter een 'moeilijke' taak, aangezien veel onderdelen van het spel moeten worden aangepast. De ontwikkelaar kan bijvoorbeeld niet zomaar mannelijke spelers vervangen door vrouwen, zeggen ze, omdat bepaalde spelerskenmerken andere schalen moeten krijgen.

Sports Interactive noemt het voorbeeld van de spelershoogte, die wordt gebruikt voor de engine om doelschoten te berekenen. Als de keeper kleiner is, worden de schoten van de spelers hoger gericht. Omdat vrouwen gemiddeld kleiner zijn dan mannen, zou de lengteschaal die Football Manager nu gebruikt niet werken voor vrouwelijke spelers.

Daarnaast wil Sports Interactive motion capture-sessies doen met vrouwelijke spelers, om de animaties goed te maken. Deze mocap-sessies zijn bemoeilijkt door de coronapandemie, zegt de ontwikkelaar. Tot slot moet de tekst van het spel aangepast worden en werkt het vrouwenvoetbal op bijvoorbeeld de transfermarkt anders dan in het mannenvoetbal.

Vrouwenvoetbal toevoegen aan het spel kost volgens de ontwikkelaar miljoenen, terwijl het verwachte rendement klein zal zijn. Sports Interactive zegt dat het vrouwenvoetbal niet toevoegt voor het geld, maar om het glazen plafond binnen het vrouwenvoetbal te helpen doorbreken. De ontwikkelaar laat aan Eurogamer weten dat vrouwenvoetbal niet zal worden opgenomen in de release van Football Manager 2022, maar dat het mogelijk met een update wordt toegevoegd.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01