072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Aankomende versie van Football Manager krijgt vrouwenvoetbal

datum: 23-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Football Manager zal ergens in de komende jaren vrouwenvoetbal krijgen. Het is geen apart spel; de vrouwelijke spelers worden toegevoegd aan de hoofdspellen. Vrouwelijke spelers zullen nog niet aanwezig zijn bij de release van Football Manager 2022.

De ontwikkelaar zegt achter de schermen al "geruime tijd" bezig te zijn met de toevoeging van vrouwenvoetbal. Het toevoegen is echter een 'moeilijke' taak, aangezien veel onderdelen van het spel moeten worden aangepast. De ontwikkelaar kan bijvoorbeeld niet zomaar mannelijke spelers vervangen door vrouwen, zeggen ze, omdat bepaalde spelerskenmerken andere schalen moeten krijgen.

Sports Interactive noemt het voorbeeld van de spelershoogte, die wordt gebruikt voor de engine om doelschoten te berekenen. Als de keeper kleiner is, worden de schoten van de spelers hoger gericht. Omdat vrouwen gemiddeld kleiner zijn dan mannen, zou de lengteschaal die Football Manager nu gebruikt niet werken voor vrouwelijke spelers.

Daarnaast wil Sports Interactive motion capture-sessies doen met vrouwelijke spelers, om de animaties goed te maken. Deze mocap-sessies zijn bemoeilijkt door de coronapandemie, zegt de ontwikkelaar. Tot slot moet de tekst van het spel aangepast worden en werkt het vrouwenvoetbal op bijvoorbeeld de transfermarkt anders dan in het mannenvoetbal.

Vrouwenvoetbal toevoegen aan het spel kost volgens de ontwikkelaar miljoenen, terwijl het verwachte rendement klein zal zijn. Sports Interactive zegt dat het vrouwenvoetbal niet toevoegt voor het geld, maar om het glazen plafond binnen het vrouwenvoetbal te helpen doorbreken. De ontwikkelaar laat aan Eurogamer weten dat vrouwenvoetbal niet zal worden opgenomen in de release van Football Manager 2022, maar dat het mogelijk met een update wordt toegevoegd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01