072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Aantal Epic Games Store-accounts neemt toe, aantal actieve accounts blijft stabiel

datum: 28-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Volgens Epic is het aantal gebruikers van de Epic Games Store in een jaar tijd met 34 miljoen gestegen. Nu heeft de winkel meer dan 194 miljoen pc-gebruikers, waarvan 31,1 miljoen dagelijks actief zijn. Het aantal dagelijks actieve gebruikers is daarmee ongeveer gelijk aan een jaar eerder.

Waar Epic vorig jaar schreef dat het aantal dagelijks actieve gebruikers met 192 procent was gestegen tot 31,3 miljoen, zegt het bedrijf nu 31,1 miljoen dagelijks actieve gebruikers te hebben. Ook het piekaantal gelijktijdige gebruikers is stabiel gebleven, met 13,2 miljoen in 2021 tegenover 13 miljoen vorig jaar. Afgelopen december was het duidelijk drukker dan het jaar ervoor; toen waren er 62 miljoen actieve gebruikers, dat is 11 procent meer dan in december 2020. December 2020 was echter rustiger dan december 2019 toen er 61 miljoen actieve gebruikers waren.

Hoewel het aantal dagelijks actieve gebruikers stabiel bleef, werd er meer uitgegeven in de winkel. Vorig jaar gaf de Store $ 840 miljoen uit, waarvan $ 300 miljoen werd besteed aan games van derden. Dat is respectievelijk 20 en 12 procent meer dan een jaar eerder. Er is dan ook ruim een half miljard uitgegeven aan Epic games, waar het vermoedelijk om Fortnite gaat. Epic zegt ook dat het het aantal games dat in de Store wordt aangeboden bijna heeft verdubbeld tot 917 titels. Hiervan werden er 89 gratis weggegeven; in totaal claimden spelers 765 miljoen gratis spellen. Het bedrijf zegt dat het volgend jaar gratis games zal blijven weggeven.

Epic gaat ook kort in op enkele van de functies die vorig jaar naar de Store kwamen en dit jaar nog moeten verschijnen. Zo zegt het bedrijf dat nu 25 games ondersteuning hebben voor achievements. Verder streeft het ernaar om dit jaar profielen aan het platform toe te voegen, iets wat het eerder had beloofd voor 2021. Epic wil het ook mogelijk maken voor gebruikers om te kiezen welke games ze het eerst downloaden, gebruikers moeten hun bibliotheek buiten de launcher kunnen zien en er zouden meer filters voor de bibliotheek moeten zijn. Daarnaast moet de launcher sneller worden en moet er een Game Hub komen waar updates en nieuws over bepaalde games verschijnen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01