072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Aanvallers stelen voor 78 miljoen euro aan cryptocurrencies op Liquid exchange

datum: 20-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Onbekende hackers hebben voor 78 miljoen euro aan cryptocurrencies gestolen uit de wallets van gebruikers van de Liquid exchange. Bijna 14 miljoen euro is bevroren, de rest is voor zover bekend nog in handen van de criminelen. Het is niet duidelijk hoe de aanvallers binnenkwamen.

De aanslag vond eerder deze week plaats. Liquid zegt dat er voor ongeveer $ 91,35 miljoen aan cryptocurrencies is gestolen uit Liquid-portefeuilles "door een onbevoegde partij". Van dit bedrag zou $ 16,13 miljoen zijn bevroren "dankzij de hulp van de crypto-gemeenschap en andere uitwisselingen". Het is niet duidelijk wie de aanvallers zijn. Het bedrijf zegt nog te onderzoeken hoe de aanval heeft gewerkt en maatregelen te nemen om de gevolgen van de aanval voor gebruikers te beperken.

Een van die maatregelen is dat alle crypto-opnames bij Liquid voorlopig zijn geblokkeerd totdat de impact van de aanval voldoende is ingeschat. Daarnaast wordt gebruikers geadviseerd om 'tot nader order' geen crypto meer te storten. Andere diensten, zoals het storten en opnemen van fiat geld, zijn nog steeds beschikbaar.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01