072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

ABN Amro gelooft niet in bitcoin als betaalmiddel

datum: 06-08-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

ABN Amro vindt bitcoin niet geschikt als betaalmiddel. De bank informeert u hierover in een rapport. Door de volatiele koers van de munt, het beperkte aantal munten en het hoge energieverbruik heeft de bank ook twijfels over bitcoin als belegging.

In het tweede deel van haar driedelige analyse van cryptocurrencies neemt de bank Bitcoin onder de loep. Zo is de bank van mening dat hoe langer Bitcoin bestaat, hoe groter de kans is dat de valuta blijft bestaan. Volgens ABN Amro profiteert de munt ook van het netwerkeffect, waardoor de toename van gebruikers het netwerk nog meer versterkt. Wel suggereert ABN Amro dat er een duidelijke 'use-case' moet zijn die 'waarde' toevoegt aan de munt. "Anders is de kans reëel dat deze munt een tijdelijk fenomeen blijft", aldus het rapport.

Na een interne analyse stelt de bank Bitcoin ongeschikt als betaalmiddel te vinden. "Bitcoin is niet efficiënt en het beperkte aandeel ervan is een grote beperking. Ook de extreme volatiliteit is nadelig voor de valuta, zodat deze niet als betaalmiddel kan worden gebruikt. Iets is succesvol als het door iedereen breed wordt gebruikt. Dat gebeurt wanneer dingen efficiënter worden of een meerwaarde hebben voor de gebruiker”, klinkt het. Omdat dit voor Bitcoin niet lijkt te gelden, verwacht de bank volgens ABN Amro dat de ondersteuning voor Bitcoin zal afvlakken en het moeilijker zal worden voor de munt om uit te groeien tot een wereldwijd betaalmiddel.

Als het om beleggen gaat, stelt ABN Amro dat Bitcoin als belegging zeer speculatief is. "De valuta is erg volatiel en dit maakt het moeilijk om een prijsbeweging in te schatten." Dit betekent volgens de bank dat institutionele beleggers minder geneigd zijn om in bitcoin te investeren en het risico bestaat om door de overheid te worden verboden als investeringsvehikel. De ongelijke verdeling van het aantal Bitcoin vergroot volgens de bank ook de ongelijkheid en het extreme energieverbruik kan ecologische investeerders afschrikken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01