072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Acer verhoogt tgp van RTX-gaminglaptops met 5 tot 30 watt via bios-updates

datum: 02-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Acer maakt bios-updates voor zijn gaming-laptops met Nvidia GeForce RTX-videokaarten, die de totale grafische kracht van de GPU's vergroten. Sommige modellen zijn al aangepast voordat ze op de markt komen.

In de meeste gevallen is dit een toename van 5, 10 of 15 watt, schrijft ComputerBase . De site heeft een lijst met alle wijzigingen van Acer ontvangen. Bij een enkel model gaat de tgp met 30 watt omhoog. Door de hoge TGP kunnen de laptops beter presteren in games, al kan de afstelling ook invloed hebben op de warmteontwikkeling en geluidsproductie.

Acer vertelt ComputerBase dat het bedrijf "op zoek is naar een balans tussen de best mogelijke prestaties, geluidsproductie en duurzaamheid." De wijzigingen worden toegepast op gaming-laptops in de Nitro-, Helios- en Triton-serie. Voor laptops die al zijn uitgebracht, zijn bios-updates beschikbaar . Modellen die nog in ontwikkeling zijn, krijgen de update vanuit de fabriek.

Het is niet duidelijk waarom de laptops nu een tgp-upgrade krijgen, terwijl ze eerder met een lagere waarde waren geconfigureerd. Fabrikanten hebben veel configuratie-opties bij het implementeren van RTX 30 GPU's in laptops. Hierdoor is het vaak onduidelijk welke GPU er precies in een laptop zit , al moeten fabrikanten dit wel nauwkeurig aangeven .

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01