072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Acer verhoogt tgp van RTX-gaminglaptops met 5 tot 30 watt via bios-updates

datum: 02-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Acer maakt bios-updates voor zijn gaming-laptops met Nvidia GeForce RTX-videokaarten, die de totale grafische kracht van de GPU's vergroten. Sommige modellen zijn al aangepast voordat ze op de markt komen.

In de meeste gevallen is dit een toename van 5, 10 of 15 watt, schrijft ComputerBase . De site heeft een lijst met alle wijzigingen van Acer ontvangen. Bij een enkel model gaat de tgp met 30 watt omhoog. Door de hoge TGP kunnen de laptops beter presteren in games, al kan de afstelling ook invloed hebben op de warmteontwikkeling en geluidsproductie.

Acer vertelt ComputerBase dat het bedrijf "op zoek is naar een balans tussen de best mogelijke prestaties, geluidsproductie en duurzaamheid." De wijzigingen worden toegepast op gaming-laptops in de Nitro-, Helios- en Triton-serie. Voor laptops die al zijn uitgebracht, zijn bios-updates beschikbaar . Modellen die nog in ontwikkeling zijn, krijgen de update vanuit de fabriek.

Het is niet duidelijk waarom de laptops nu een tgp-upgrade krijgen, terwijl ze eerder met een lagere waarde waren geconfigureerd. Fabrikanten hebben veel configuratie-opties bij het implementeren van RTX 30 GPU's in laptops. Hierdoor is het vaak onduidelijk welke GPU er precies in een laptop zit , al moeten fabrikanten dit wel nauwkeurig aangeven .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01