072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

ACM beoordeelt of nieuw App Store-beleid voor dating-apps voldoet aan de eisen

datum: 17-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Autoriteit Consument & Markt gaat beoordelen of het nieuwe beleid van Apple voor datingapps in de App Store aan haar eisen voldoet, aldus de ACM. Apple staat sinds 15 januari datingapp-ontwikkelaars toe om externe betalingssystemen te gebruiken in hun iOS-apps in Nederland.

De ACM schrijft dat Apple onlangs aan de toezichthouder heeft gemeld dat zij haar beleid voor dating-apps in de App Store heeft gewijzigd om te voldoen aan het eerdere bevel van de ACM. De Autoriteit Consument & Markt gaat nu beoordelen of Apple voldoet aan de eisen van de toezichthouder. De ACM meldt ook in gesprek te zijn met aanbieders van datingapps. Het is niet bekend wanneer de autoriteit uitspraak doet.

Eind vorig jaar werd Apple door de ACM verplicht om alternatieve betaalsystemen voor dating-apps toe te staan in de Nederlandse App Store. Het bedrijf kreeg daartoe tot 15 januari de tijd. Apple heeft daarom afgelopen weekend wijzigingen aangebracht in de App Store voor gebruikers in Nederland. Hierdoor kunnen ontwikkelaars van datingapps alternatieve betalingssystemen gebruiken in hun apps.

Wel stelt Apple wel enkele voorwaarden. Hiervoor moeten ontwikkelaars echter een aparte versie van hun app in de App Store plaatsen, die alleen in Nederland verkrijgbaar is. Het bedrijf heeft ook aangegeven dat het commissie zal blijven aanrekenen voor transacties die worden gedaan via betalingsmethoden van derden. Apple geeft echter geen details over hoe dat precies zou moeten werken. Ook het provisiepercentage dat het bedrijf hiervoor in rekening brengt, is niet bekend. Daarnaast gaat Apple in beroep tegen de claim van ACM, maar die zaak moet nog komen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01