072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

ACM gaat er meer op letten of bedrijven de aanleg van glasvezelkabels op tijd melden

datum: 02-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt telecombedrijven voor boetes als ze particuliere grondeigenaren niet op tijd laten weten dat ze kabels gaan leggen op hun terrein. De ACM zegt daar nu meer aandacht aan te besteden door de toegenomen uitrol van glasvezel.

Als een telecombedrijf glasvezel aanlegt, zijn grondeigenaren volgens de ACM verplicht om de bedrijven hier toegang toe te verlenen. Deze telecombedrijven moeten dit op tijd melden.

De toezichthouder zegt dat grondeigenaren dan kunnen afspreken waar, wanneer en hoe de kabel wordt aangelegd. Grondeigenaren krijgen de mogelijkheid om te betwisten of de kabel daadwerkelijk op hun grond moet komen te liggen. Daarnaast weet de grondeigenaar waar hij moet zijn bij schade.

Netwerkbedrijven kunnen grondeigenaren opzoeken via het kadaster. De komende jaren wordt er steeds meer glasvezel geplaatst, waardoor ook meer gegraven moet worden. Daarom zegt de ACM nu meer aandacht te gaan besteden. In oktober legde de gemeente KPN en de Gelderse aannemer UBR een boete op van elk zevenduizend euro voor het niet tijdig melden van graafwerkzaamheden voor kabelaanleg.

Update, 10:56 uur: Telecombedrijven en grondeigenaren hebben volgens de Telecommunicatiewet vier weken de tijd om het eens te worden over hoe, waar en wanneer de kabel wordt aangelegd. Als dit niet mogelijk is, geeft de provider aan hoe, waar en wanneer de kabel wordt aangelegd. Als de grondeigenaar het hier niet mee eens is, kan hij ACM vragen de zaak binnen twee weken te onderzoeken. Dankzij ehtweak .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01