072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

ACM onderzoekt waarom Ziggo niet overal gratis modemkeuze biedt

datum: 25-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

De Autoriteit Consument & Markt is een onderzoek gestart naar Ziggo, omdat het telecombedrijf niet overal een vrije modemkeuze biedt. Dat is sinds eind januari verplicht, maar op delen van het netwerk van Ziggo kan dat niet, zegt het bedrijf.

Volgens de ACM is het in strijd met de Europese regels over de vrije modemkeuze dat Ziggo consumenten niet overal de mogelijkheid geeft om hun eigen modem te kiezen. Daarom wil ACM uitzoeken waarom niet alle Ziggo-klanten hun eigen eindapparatuur kunnen aansluiten en of het nodig is om dit te handhaven. Dat schrijft ACM op haar website .

Ziggo deelt sinds 26 januari de specificaties voor het aansluiten van eigen eindapparatuur op haar website . Daarin staat alles wat gebruikers nodig hebben om via hun eigen gekozen modem verbinding te maken met het Ziggo-netwerk, iets waar het bedrijf zich al lang tegen verzet . Echter, zoals op de website te lezen is, is je eigen modemkeuze nog niet voor alle klanten beschikbaar, omdat 'hiervoor lokale aanpassingen aan het netwerk nodig zijn'. Ziggo heeft een postcodecheck online gezet . De problemen zitten in het voormalige UPC-gebied, dat Ziggo heeft overgenomen.

Sinds eind januari delen alle Nederlandse providers de specificaties voor het aansluiten van hun eigen eindapparatuur, waaronder modems en mediaconverters, op het netwerk. Ze hebben het ook mogelijk gemaakt om andere apparatuur dan de meegeleverde modem of mediaconverter aan te sluiten. De informatie die door de providers wordt gedeeld, loopt wel sterk uiteen, onderzocht Tweakers .

ACM gaat onderzoeken of het nodig en effectief is om de vrije modemkeuze bij Ziggo te behouden, omdat vrije modemkeuze belangrijk is voor gebruikers en 'omdat het innovatie en concurrentie in de markt voor eindgebruikers stimuleert', zegt ACM-bestuurslid Manon Leijten. "Daarnaast wordt de drempel voor consumenten om over te stappen naar een andere internetprovider lager als ze hun eigen modem kunnen blijven gebruiken."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01