072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Actie-RPG Stray Blade met soulachtige gevechten in 2022

datum: 25-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Point Blank Games en 505 Games werken samen aan Stray Blade, een actie-RPG die ergens volgend jaar zal verschijnen voor pc en consoles. De game combineert wereldverkenning met een intens vechtsysteem dat lijkt op dat van de Dark Souls-games.

In Stray Blade nemen spelers de rol aan van een avonturier die samen met vriend Boji de oude vallei van Acrea gaat verkennen. Het spel draait om het onthullen van de geschiedenis van deze vergeten door oorlog verscheurde vallei en het beheersen van bepaalde krachten, met als doel de rust en het evenwicht terug te brengen. Zo worden oude ruïnes, woestijnen en bevroren grotten bezocht om bepaalde zeldzame materialen, recepten en wapens te verzamelen. De wereld zal ook veranderen op basis van de acties van de speler. Als er bijvoorbeeld ergens een overwinning is behaald, zal dat achteraf op die plek te merken zijn.

De ontwikkelaar heeft het over een "zeer responsief vechtsysteem" waarmee spelers gevechten kunnen manipuleren door snelle reacties en gerichte aanvallen. Het is belangrijk om in een oogwenk correct te anticiperen op aanvallen van tegenstanders, in de vorm van zwaard-op-zwaard reacties.

Naast deze 'Souls-like battles' draait Stray Blade volgens de makers ook om Metroidvania-elementen. Dit laatste verwijst naar een grote wereld die de speler kan ontdekken waar alles met elkaar verbonden is. Bepaalde delen van die wereld komen pas beschikbaar als de speler bepaalde vaardigheden of kennis heeft verworven. De game bevat ook specifieke backtracking-vaardigheden om gebieden te ontdekken die voorheen niet beschikbaar waren.

Uitgever 505 Games heeft nog geen exacte releasedatum aangekondigd en vermeldt alleen 2022. Stray Blade komt uit op Steam , in de Epic Games Store en verschijnt voor de Xbox Series X en S en de PlayStation 5.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01