072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Activision Blizzard stelt speciale commissie in om de werksfeer te verbeteren

datum: 23-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Activision Blizzard maakte dinsdag bekend een speciale commissie in het leven te roepen. De commissie moet ervoor zorgen dat het nieuwe beleid ter bestrijding van discriminatie en intimidatie op de werkvloer goed wordt uitgevoerd. Werknemers en aandeelhouders eisen het ontslag van de CEO.

De aankondiging van Activision Blizzard komt een week nadat een artikel in The Wall Street Journal onthulde dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van discriminatie en intimidatie op de werkplek en daarbij betrokken was. Volgens het bedrijf moet de commissie ervoor zorgen dat nieuwe procedures en beleid om de cultuur binnen het bedrijf te verbeteren, goed worden geïmplementeerd. De commissie rapporteert aan het bestuur en is volgens het bedrijf onafhankelijk.

Na de publicatie over Kotick hielden medewerkers een walk-out en startten een petitie om de directeur uit zijn functie te ontslaan. Bij de vestiging in de stad Irvine in de Amerikaanse staat Californië legden vorige week 150 medewerkers hun werk neer. De petitie heeft inmiddels meer dan 1800 handtekeningen .

Niet alleen medewerkers voeren de druk op Kotick en het bestuur op, ook een groep aandeelhouders heeft zich uitgesproken. Ze eisen het ontslag van Kotick en willen dat het bestuur actie onderneemt om de 'frat boy culture' bij het bedrijf aan te pakken.

De gamesindustrie heeft ook kritiek op Kotick en de werkcultuur bij Activision Blizzard. Sony-CEO Jim Ryan heeft volgens een interne memo contact opgenomen met de game-uitgever om zijn zorgen over de werkcultuur te uiten. Xbox-CEO Phil Spencer is ook niet te spreken over de berichten die naar buiten komen over Activision Blizzard. Volgens Fanbyte heeft Nintendo's Doug Bowser zich ook intern uitgesproken over de situatie bij Activision Blizzard.

In reactie op het artikel van The Wall Street Journal heeft Kotick een reactie gepubliceerd waarin hij aangeeft zichzelf niet te herkennen in de afgebeelde afbeelding. Het bestuur van Activision Blizzard heeft zijn steun uitgesproken voor Kotick als CEO.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01