072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Activision kondigt anti-cheatsysteem op kernelniveau aan voor Call of Duty op pc

datum: 14-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Activision lanceert Ricochet, een technologie om bedrog tegen te gaan in Call of Duty. Onderdeel van het systeem is een driver voor de pc-versie van het spel. Het werkt op kernelniveau en zou later dit jaar uitgebracht moeten worden.

De anti-cheat driver wordt dit jaar uitgebracht voor de pc-versie van Call of Duty: Warzone, samen met de Pacific-update voor die game. Het zou ook op een later tijdstip moeten worden uitgebracht voor Call of Duty: Vanguard. De driver helpt cheaters op te sporen en de serverbeveiliging te verbeteren , meldt Activision .

Hoewel het een driver is voor de pc-versie, helpt het indirect ook de game-ervaring van consolespelers te verbeteren, zo stelt de uitgever. Ze kunnen namelijk via cross-play games spelen met pc-spelers. Zodra het stuurprogramma beschikbaar is, is het vereist om Warzone op pc te spelen. Hetzelfde zal waarschijnlijk later gelden voor Vanguard.

Het stuurprogramma controleert op interactie en manipulatie met software van derden die op bedrog wijst. Daarnaast voert Activision serverwijzigingen door zodat algoritmen voor machine learning de gameplay kunnen analyseren op valsspelen. De uitgever benadrukt dat de coureur actief wordt bij het draaien van Warzone en ook alleen Call of Duty in de gaten houdt. Het stuurprogramma wordt uitgeschakeld zodra de speler het spel weer verlaat.

De methode doet denken aan die van Riot Games. Dat bedrijf gebruikte anti-cheat software die op kernelniveau werkte voor Valorant, maar stopte vorig jaar tijdelijk na kritiek. Die software bleef op de achtergrond draaien, ook als Valorant zelf niet actief was. De fabrikant heeft dit achteraf aangepast.

Valsspelen is een groeiend probleem voor online games. In april had Activision al 475.000 spelers permanent verbannen uit Call of Duty: Warzone.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01