072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Activision verbiedt opnieuw meer dan 100.000 CoD: Warzone-accounts

datum: 26-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Activision heeft meer dan 100.000 accounts verbannen uit Call of Duty: Warzone. Het bedrijf richtte zich op gamers die meerdere overtredingen hebben begaan om cheats en cheat-providers te gebruiken.

Het is niet de eerste keer dat Activision in groten getale accounts uit Call of Duty: Warzone heeft verbannen. In april schreef het bedrijf dat het in totaal al 475.000 accounts had verwijderd wegens individuele fouten of herhaalde overtredingen. Het ging toen om spelers die vals speelden via cheats of frauduleuze accounts van cheaters die op de zwarte markt werden verkocht. Een maand geleden verwijderde de game-uitgever om dezelfde reden ook meer dan 50.000 accounts.

Om cheat-software aan te pakken, gebruikt Activision zijn eigen anti-cheat-software en niet meer bekende anti-cheat-tools zoals Easy Anti-Cheat of BattleEye. Wekelijks maakt de ontwikkelaar ook beveiligingsupdates die de in-game rapportagemechanismen moeten verbeteren. Bovendien worden ongeautoriseerde softwareleveranciers uitgeschakeld en wordt tweefactorauthenticatie ingeschakeld voor nieuwe pc-spelers die de Battle Royale-component van Call of Duty: Modern Warfare gratis spelen. Het bedrijf plaatst spelers die verdacht worden van valsspelen sinds 2020 in een aparte lobby.

Vorige week kondigde Activision een nieuwe kaart voor Warzone aan. Het bedrijf maakte ook bekend dat er nieuwe anti-cheat software in de maak is voor de pc. Wanneer de kaart, en de bijbehorende nieuwe anti-cheat software uitgebracht zal worden, is nog niet bekend.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01