072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Adobe voegt hulpmiddelen voor het bewerken van PDF's toe aan de Acrobat-extensie voor Chrome en Edge

datum: 13-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Adobe heeft zijn Acrobat-extensie voor Chrome- en Edge-browsers bijgewerkt. Hierdoor is het mogelijk om meerdere bewerkingen direct vanuit de browser toe te passen op PDF's.

Adobe schrijft dat de Acrobat-extensie het mogelijk maakt om vanuit een browservenster snel invoervelden in te vullen of opmerkingen en handtekeningen in PDF-bestanden te plaatsen. Ook het printen en downloaden van pdf-bestanden en het plaatsen van markeringen kan met de extensie. Deze extensie staat los van de webversie van Acrobat en de desktopclient.

Sommige meer geavanceerde bewerkingen maken geen deel uit van de gratis extensie, zoals het converteren van een PDF naar een Microsoft Word-bestand, het converteren van webpagina's naar PDF of het roteren, verwijderen of herschikken van afzonderlijke PDF-pagina's. Voor dat soort functionaliteit is een betaald abonnement op Adobe Acrobat Pro DC vereist.

Het lijkt erop dat deze Acrobat-extensie al in augustus beschikbaar was, al besteedt Adobe nu pas aandacht aan de extensie en zijn uitgebreidere mogelijkheden. Voorheen was het met deze extensie alleen mogelijk om webpagina's naar PDF te converteren, wat ook mogelijk is met de browser via de printtools.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01