072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

AIVD geeft bedrijven tips voor netwerkbeveiliging

datum: 06-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De AIVD heeft een lijst met tips gepubliceerd waarmee bedrijven zelf hun ICT-infrastructuur beter kunnen beveiligen. Deze 'cybersecurity-aanpak' helpt bedrijven bij het beveiligen van informatie en processen, het maken van risicobeoordelingen en het kiezen van beveiligingsmiddelen.

De informatie is afkomstig van het Landelijk Bureau Verbindingsbeveiliging of NBV. Dit is onderdeel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. De NBV helpt bedrijven en organisaties om hun netwerken beter te beveiligen met kennis die is opgedaan door de AIVD. De dienst heeft het Cyber Security Approach Defensible Network uitgebracht . De gids bevat praktische tips voor bedrijven en beveiligers die draaien rond vier pijlers: contextanalyse, weerstand, detectie en schadebeperking.

De gids schrijft voor hoe bedrijven eerst kunnen analyseren hoe hun netwerk is opgebouwd en waar eventuele kwetsbaarheden zitten. De tips gaan dan verder met het veerkrachtiger maken, bijvoorbeeld met netwerksegmentatie en toegangscontrole. Vervolgens komt de detectie van incidenten door middel van endpoint- of netwerkgebaseerde detectie en door het opleiden van medewerkers. Tot slot zijn er regels voor incidentrespons en voor herstelplannen.

De AIVD helpt bedrijven niet actief met beveiliging, maar werkt samen met andere instanties zoals het Nationaal Cyber Security Centrum om bedrijven te waarschuwen voor mogelijke incidenten. Dergelijke overheidsinstanties besteden de afgelopen jaren meer aandacht aan de beveiliging van externe bedrijven, ook als deze niet onder de zogenaamde vitale infrastructuur vallen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01