072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Akamai DNS-fout maakte veel websites ontoegankelijk

datum: 22-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Donderdagavond waren veel websites wereldwijd onbereikbaar en de oorzaak lijkt een dns-storing bij Akamai. Onder meer in Nederland en Belgiƫ was een groot aantal websites niet te bezoeken, ook die van banken.

In Nederland waren de sites van de NS, de politie, Albert Heijn en DPG Mediatitels als AD en Nu.nl donderdagavond onbereikbaar. Wereldwijd waren er veel sites bij betrokken, zoals die van AirBnB, Amazon, HBO Max en Steam. De omvang van de storing is zichtbaar op Downdetector. Het is ook te zien dat de storing ook AWS en Cloudflare trof.

De bron van de storing lijkt bij CDN-provider Akamai te liggen. Dat bedrijf meldt een storing te hebben met zijn Edge DNS-dienst . Akamai meldt de storing te onderzoeken. Details zijn nog niet beschikbaar en de getroffen websites lijken rond 18.45 uur weer online te zijn. De CEO van Cloudflare, Matthew Prince, zegt dat de oorzaak in ieder geval niet bij hen ligt. Op de statuspagina van Oracle Cloud staat dat de oorzaak een Oracle Edge dns-partner is .

Begin vorige maand was er ook een grote storing . Dit werd veroorzaakt door een probleem bij cdn provider Fastly dat last had van een 'performance impact on the cdn services'. Veel sites werden destijds getroffen, waaronder Reddit, Twitch, Amazon, CNN, PayPal, Twitter en Stackoverflow.

Update, 19:10 uur: Akamai zegt op Twitter dat hij het probleem heeft geĆÆdentificeerd en opgelost.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01