072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Alfabetten Taara stuurde tijdens de test 700TB via lasers over de Congo-rivier

datum: 17-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

In een test van lasercommunicatie in de Republiek Congo en de Democratische Republiek Congo vervoerde Alfabet's Project Taara in 20 dagen bijna 700 TB aan gegevens tussen Brazzaville en Kinshasa, de twee hoofdsteden gescheiden door de rivier de Congo.

De uptime van de laserverbinding die Project Taara tot stand bracht tussen Brazzaville en Kinshasa was 99,9 procent, meldt Alphabet. De twee hoofdsteden liggen 3 mijl van elkaar, de ene in de Republiek Congo, de andere in de Democratische Republiek Congo. Volgens Alphabet is internet in Kinshasa echter vijf keer zo duur als in Brazzaville omdat de glasvezelverbinding vanuit Brazzaville 400 kilometer omgeleid moet worden dankzij de brede Congo-rivier ertussen.

Het project test daarom het gebruik van op laser gebaseerde optische communicatie om de afstand te overbruggen en een breedbandverbinding tot stand te brengen. De techniek die Taara gebruikt is in staat om een bandbreedte van 20 Gbit/s te halen en een enkele link heeft een bereik van 20 kilometer. De techniek zou een goedkope draadloze uitbreiding van glasvezel mogelijk maken tussen twee punten die van elkaar gescheiden zijn door moeilijke of dure obstakels zoals bossen, watermassa's of treinsporen.

Taara zegt stappen te hebben gezet om verbanden te leggen en omgevingsfactoren bij te sturen. Het aanpassen van het spiegelmechanisme voor onder andere het richten zou geholpen hebben. Het project beschrijft het richten van de lichtstraal met de dikte van een eetstokje over een afstand van 10 kilometer op een doel van 5 centimeter. Het systeem kan het vermogen van de laser automatisch aanpassen aan omstandigheden zoals lichte regen. Als de straal wordt onderbroken, verliest het systeem de verbinding en zijn bijvoorbeeld gebieden met veel mist niet geschikt volgens het project.

Alphabet heeft ervaring opgedaan met lasercommunicatie als onderdeel van Project Loon. In dat project testte het bedrijf het gebruik van ballonnen om in afgelegen gebieden internettoegang te bieden. Aan het begin van dit jaar , Alphabet afgelast dat project vanwege de hoge kosten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01