072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Alfabetten Taara stuurde tijdens de test 700TB via lasers over de Congo-rivier

datum: 17-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

In een test van lasercommunicatie in de Republiek Congo en de Democratische Republiek Congo vervoerde Alfabet's Project Taara in 20 dagen bijna 700 TB aan gegevens tussen Brazzaville en Kinshasa, de twee hoofdsteden gescheiden door de rivier de Congo.

De uptime van de laserverbinding die Project Taara tot stand bracht tussen Brazzaville en Kinshasa was 99,9 procent, meldt Alphabet. De twee hoofdsteden liggen 3 mijl van elkaar, de ene in de Republiek Congo, de andere in de Democratische Republiek Congo. Volgens Alphabet is internet in Kinshasa echter vijf keer zo duur als in Brazzaville omdat de glasvezelverbinding vanuit Brazzaville 400 kilometer omgeleid moet worden dankzij de brede Congo-rivier ertussen.

Het project test daarom het gebruik van op laser gebaseerde optische communicatie om de afstand te overbruggen en een breedbandverbinding tot stand te brengen. De techniek die Taara gebruikt is in staat om een bandbreedte van 20 Gbit/s te halen en een enkele link heeft een bereik van 20 kilometer. De techniek zou een goedkope draadloze uitbreiding van glasvezel mogelijk maken tussen twee punten die van elkaar gescheiden zijn door moeilijke of dure obstakels zoals bossen, watermassa's of treinsporen.

Taara zegt stappen te hebben gezet om verbanden te leggen en omgevingsfactoren bij te sturen. Het aanpassen van het spiegelmechanisme voor onder andere het richten zou geholpen hebben. Het project beschrijft het richten van de lichtstraal met de dikte van een eetstokje over een afstand van 10 kilometer op een doel van 5 centimeter. Het systeem kan het vermogen van de laser automatisch aanpassen aan omstandigheden zoals lichte regen. Als de straal wordt onderbroken, verliest het systeem de verbinding en zijn bijvoorbeeld gebieden met veel mist niet geschikt volgens het project.

Alphabet heeft ervaring opgedaan met lasercommunicatie als onderdeel van Project Loon. In dat project testte het bedrijf het gebruik van ballonnen om in afgelegen gebieden internettoegang te bieden. Aan het begin van dit jaar , Alphabet afgelast dat project vanwege de hoge kosten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01