072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Alleen beheerders kunnen printers en stuurprogramma's installeren na PrintNightmare-patch

datum: 12-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft een patch uitgebracht voor de PrintNightmare-bugs. Dit lost niet alleen het beveiligingslek op, maar verandert ook de manier waarop printerstuurprogramma's kunnen worden geïnstalleerd. Voortaan kunnen alleen systeembeheerders dit doen.

De verandering komt samen met een patch voor PrintNightmare, een reeks bugs in de Windows Print Spooler-functie. Begin juli bleek dat er actief misbruik van werd gemaakt, totdat Microsoft er een noodpatch voor uitbracht . Het maakte het echter nog steeds mogelijk om een lokale privilege-escalatie op een systeem uit te voeren. De nieuwe patch die Microsoft heeft uitgebracht moet dat laatste ook voorkomen.

De wijziging zit in KB500652 . Microsoft schrijft in een begeleidende blogpost dat het een oplossing heeft voor de PrintNightmare-problemen. De patch lost de bug niet op, maar verandert de manier waarop gebruikers Print Spooler moeten gebruiken. Na installatie is het enkel voor systeembeheerders en gebruikers met adminrechten mogelijk om nieuwe printers en printerdrivers te installeren via Point&Print. "Het installeren van deze update met standaardinstellingen verkleint algemeen bekende kwetsbaarheden in de Windows Print Spooler-functie", schreef Microsoft. "We zijn er sterk van overtuigd dat de veiligheidsrisico's deze verandering rechtvaardigen."

Beheerders hebben de mogelijkheid om de beperking weer uit te schakelen. Dit moet via een sleutel in het register. Microsoft raadt gebruikers af dat te doen, omdat ze dan weer kwetsbaar zouden worden voor de bug.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01