072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Alleen FIFA 22-versie van 100 euro geeft recht op upgrade voor nieuwe consoles

datum: 12-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Console-gamers die FIFA 22 voor Xbox One of PlayStation 4 kopen, kunnen alleen upgraden naar een Xbox Series- of Playstation 5-versie als ze de Ultimate Edition van $ 100 kopen. Bij FIFA 21 kreeg de standaardversie ook een gratis upgrade.

In een faq verduidelijkt EA dat alleen de Ultimate Edition van FIFA 22 in aanmerking komt voor dubbele rechten . Dat wil zeggen, spelers zullen die dure versie moeten kopen als ze nog steeds op een console van de vorige generatie spelen en willen upgraden naar de volgende generatie. De stap is opvallend, want met FIFA 21 gaf EA spelers van alle edities een gratis upgrade naar de versies voor de nieuwe consoles.

FIFA 22 Ultimate Edition kost 100 euroin de PlayStation Store en in de Microsoft Store. De reguliere versie kost 80 euro voor de nieuwe consoles en er is ook een versie voor de Xbox One en PS4, die 70 euro kost.

Het is niet mogelijk om de 80 euro-versie te kopen en op een vorige generatie console te spelen. De $ 70-versie werkt op beide generaties, maar spelen op een Xbox-serie-console of PlayStation 5 zal zonder de verbeteringen van de volgende generatie zijn.

FIFA 22 wordt op 1 oktober uitgebracht en de next-gen-versie krijgt HyperMotion-technologie . Hiervoor heeft EA de bewegingen van alle voetballers vastgelegd tijdens wedstrijden met Xsens-pakken. Met die informatie als basis en een machine learning algoritme worden animaties realtime doorgerekend. Volgens EA zal dit resulteren in ruim vierduizend nieuwe animaties in FIFA 22.

De updates komen alleen naar Xbox Series-consoles, PlayStation 5 en Stadia. De pc-versie is een 'last-gen'-versie, EA zou dat doen om de systeemvereisten laag te houden. Ook FIFA 21 op pc kreeg niet de verbeteringen van de next-gen versie. Er komt een Legacy Edition voor de Switch. Details hierover zijn niet bekendgemaakt, maar het gaat vermoedelijk om een update van de bestaande Switch-versie, zonder gameplay-innovaties of grafische verbeteringen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01