072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Amazon biedt webtoegang tot werkruimten met nieuw streamingprotocol

datum: 02-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Amazon maakt WorkSpaces Web Access mogelijk via het WorkSpaces Streaming Protocol of WSP. Gebruikers zouden met dit protocol een stabielere verbinding via de browser met WorkSpaces moeten krijgen, zelfs met matige netwerkverbindingen.

Beheerders kunnen WSP selecteren bij het aanmaken van een WorkSpace, waarna gebruikers met een browser van Windows, macOS of Linux via het protocol toegang krijgen tot de virtuele omgeving. WSP is alleen beschikbaar voor op Windows gebaseerde WorkSpaces. Gebruikers kunnen dus geen verbinding maken met Amazon Linux WorkSpaces via het protocol met hun browser. Amazon WorkSpaces is een desktop-as-a-service cloudservice waarmee gebruikers toegang hebben tot een Windows- of Linux-desktopomgeving die op een virtuele machine op AWS-servers op verschillende apparaten draait.

Het protocol bevat ondersteuning voor webcams. Volgens Amazon zou het WorkSpaces Streaming Protocol moeten zorgen voor stabielere verbindingen met WorkSpaces, met minder negatieve gevolgen van pakketverlies als gevolg van slechte netwerkomstandigheden.

Om dit mogelijk te maken is het streamingprotocol gescheiden van de WorkSpaces en vindt de analyse van de gebruikerssessies plaats via microservices op de AWS-servers van Amazon. Hierdoor kan het bedrijf codecs en codering in realtime aanpassen als de sessie een verslechtering van de verbinding ondervindt.

Amazon kondigde begin dit jaar WSP aan. De clients voor macOS en Windows ondersteunden het protocol al. Gebruikers kunnen verbinding maken met WorkSpaces via zowel WSP als de Personal Computer via Internet Protocol, als het verschillende mappen zijn. Omgekeerd kan een enkele directory beide WorkSpace-gebruikers bedienen via zowel PCoIP als WSP.

Microsoft gaat maandag meer details onthullen over het Windows 365-aanbod dat vorige maand werd aangekondigd. Dat is een concurrerende service voor Amazon WorkSpaces, waarmee gebruikers virtuele Windows-machines kunnen gebruiken via onder browsers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01