072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Amazon brengt softwareservice uit voor georganiseerd robotvlootbeheer

datum: 29-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Amazon heeft een dienst uitgebracht die het voor bedrijven gemakkelijker maakt om een vloot robots te beheren. AWS IoT RoboRunner maakt het mogelijk om robots en automatiseringssoftware te koppelen en het robotwerk te standaardiseren.

Deze service moet het voor bedrijven efficiënter maken om taaktoewijzing voor hun robotvloten op één handige plek te organiseren, zegt Amazon . Het bedrijf belooft dat robots van verschillende leveranciers allemaal "naadloos zullen samenwerken" met deze service. Momenteel bevindt IoT RoboRunner zich in de preview-fase voor AWS-klanten.

De service biedt een infrastructuur voor het integreren van robots met werkbeheersystemen en het bouwen van robotica-vlootbeheertoepassingen, aldus Amazon. Met de RoboRunner API's kunnen applicaties worden gebouwd met een 'gemeenschappelijke' architectuur om verschillende robottypes en werkbeheersystemen met elkaar te verbinden. Het wordt dan mogelijk om taakbeheerlogica te implementeren om robotbewerkingen via die ene omgeving te standaardiseren.

In een blogpost legt Amazon uit dat deze dienst nauw samenwerkt met andere AWS-diensten. Dat zou RoboRunner een voordeel geven ten opzichte van gelijkaardige, reeds bestaande diensten zoals Exotec en Freedom Robotics. Zo kan de dienst gekoppeld worden aan SageMaker , geeft VentureBeat als voorbeeld ; software om zelf machine learning modellen op te zetten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01