072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Amazon stopt EC2-Classic-omgevingen in AWS

datum: 29-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Amazon stopt met EC2-Classic in AWS. Het netwerk lag ten grondslag aan Elastic Compute Cloud, maar Amazon wil gebruikers overstappen op modernere alternatieven zoals Virtual Private Cloud. EC2-Classic moet uiterlijk in augustus 2022 volledig verdwenen zijn.

Amazon schrijft in een blogpost dat gebruikers van EC2-Classic moeten migreren naar een alternatief. Vanaf 30 oktober van dit jaar worden alle inactieve EC2-Classic-omgevingen uitgeschakeld. Amazon stopt vanaf dat moment ook met de verkoop van nieuwe Reserved Instances. Op 15 augustus 2022 wordt EC2-Classic overal van elk AWS-account verwijderd.

Er is een migratiehandleiding geschreven voor klanten die hun diensten willen overzetten naar een Virtual Private Cloud. Hiervoor moeten ze eerst een nieuwe VPC aanmaken en bestaande EC2-Classic-omgevingen opsporen. Amazon heeft ook een migratieservice opgezet en een handleiding voor het overzetten van bepaalde typen instanties die niet beschikbaar zijn in VPC. Migreren zal "minimale downtime" met zich meebrengen, zegt Amazon.

Amazon zegt niet waarom het van EC2-Classic af wil, maar dat komt waarschijnlijk omdat het weinig werd gebruikt. EC2-Classic was de derde service die in 2006 werd geïntroduceerd in Amazon Web Services, naast Simple Storage Services en Simple Queue Service. Inmiddels zijn er modernere alternatieven zoals Virtual Private Clouds, dat later de standaard werd voor alle gebruikers . EC2-Classic werd daarom weinig gebruikt. Sinds december 2013 zijn alle nieuwe AWS-accounts standaard VPC's, al was het wel mogelijk om specifiek een EC2-Classic-omgeving aan te vragen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01