072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Amazon wil eind 2022 prototypes van Project Kuiper-internetsatellieten lanceren

datum: 01-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Amazon is van plan om in het vierde kwartaal van 2022 twee prototypesatellieten te lanceren voor zijn Project Kuiper-internetdienst. Het bedrijf vraagt een vergunning aan bij de FCC om KuiperSat-1 en KuiperSat-2 op een hoogte van 590 km te lanceren.

Amazon heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de Amerikaanse telecomautoriteit FCC, schrijft het bedrijf in een blogpost . KuiperSat-1 en KuiperSat-2 moeten Amazon onder meer in staat stellen om de communicatie- en netwerktechnologieën te testen die zullen worden gebruikt in de uiteindelijke internetsatellieten voor Project Kuiper.

De twee prototypes zullen "veel van de technologieën en subsystemen bevatten die de productieversies zullen aandrijven", aldus het bedrijf. De twee satellieten moeten ook gebruik maken van de Ka-band, die bestaat uit frequenties tussen 26,5 en 40 GHz in het elektromagnetische spectrum.

Als Amazon een vergunning krijgt voor de lancering, zullen de twee KuiperSat-satellieten eind 2022 vanuit Florida worden gelanceerd naar een lage baan om de aarde, op een uiteindelijke hoogte van 590 km. De twee satellieten worden afzonderlijk vervoerd op RS1-raketten van ABL Space Systems .

Eenmaal in de ruimte zullen de twee satellieten verbinding maken met vier klantterminals , die het bedrijf uiteindelijk aan zijn klanten wil leveren, en zullen worden gebruikt om via de Kuiper-constellatie verbinding te maken met internet. Amazon zal deze terminals bedienen vanuit een vooraf bepaald gebied in Texas. De terminals zullen tijdens de missie 17,8-18,6 GHz-frequenties gebruiken voor ruimte-naar-aarde-communicatie en 28,6-29,1 GHz voor aarde-naar-ruimte-communicatie, volgens informatie die door Amazon aan de FCC is verstrekt. verzoek verstrekt.

Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat de twee satellieten 'minder dan vijf keer per dag' over elkaar heen vliegen. De tests die Amazon voorstelt, omvatten breedbandtests op de op- en neerwaartse verbindingen tussen de satellieten en de terminals. De volledige testprocedure duurt iets minder dan 11 minuten, blijkt uit de documenten. Wanneer de tweejarige testmissie is voltooid, zal Amazon een de-baan uitvoeren en zullen de satellieten opgaan in de atmosfeer. Dit moet gebeuren binnen een jaar na het einde van de missie.

Amazon werkt al geruime tijd aan het aanbieden van satellietinternet. Het bedrijf kreeg vorig jaar toestemming van de FCC om tegen 2029 meer dan 3.200 satellieten in een lage baan om de aarde te lanceren. Hiermee wil het bedrijf concurreren met andere satellietprojecten, zoals Starlink van SpaceX, hoewel dat ruimtebedrijf zijn internetdiensten al aanbiedt commercieel. Amazon is van plan 10 miljard dollar te investeren in Project Kuiper.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01