072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

AMD bevestigt AM5-platform komt in 2022 met ondersteuning voor DDR5 en PCIe 5.0

datum: 13-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD heeft een officiële video vrijgegeven die duidelijk maakt dat het aankomende platform, dat socket AM4 moet volgen, in 2022 zal worden uitgebracht. Dit platform, hoogstwaarschijnlijk het AM5-platform, zal in ieder geval DDR5 en PCIe 5.0 ondersteunen.

In de video zegt AMD's directeur technische marketing , Robert Hallock, dat de AM4-socket aan het einde van zijn levensduur is gekomen en dat het platform al bijna vijf jaar goed functioneert. Hij zegt dat er volgend jaar een nieuw platform komt dat naast ondersteuning voor DDR5 en PCIe 5.0 ook ondersteuning zal bieden voor bijvoorbeeld het blijven gebruiken van bestaande koelers voor het AM4-platform. Noch Hallock, noch de andere deelnemer aan de video, chief marketing officer John Taylor, noemt rechtstreeks het AM5-platform, maar dat is hoogstwaarschijnlijk bedoeld. Dit betreft de aankomende Zen 4 CPU's.

Hallock sprak ook over de komst van Ryzen CPU's met 3D V-Cache. Volgend jaar komen ze ook uit. Het is nog niet duidelijk of deze technologie van het stapelen van geheugenchips bovenop het processorkerncomplex ook zijn weg zal vinden naar de Ryzen 5000- en 6000-serie. Het is duidelijk dat deze processors alsnog uitgebracht zullen worden voor het huidige AM4-platform.

De video laat ook zien dat AMD volgend jaar nieuwe laptop-CPU's zal introduceren met een betere energie-efficiëntie. Volgens Hallock zijn er een aantal functies die daaraan zullen bijdragen, waaronder een functie genaamd Power Management Framework. Dat is de naam voor de mogelijkheid om via firmware te kiezen tussen meerdere algoritmen voor energiebeheer. Het idee is dat algoritmen kunnen worden gewisseld, afhankelijk van het type taak dat wordt uitgevoerd. Zo komt er een algoritme dat een specifieke configuratie toepast bij het werken in een tekstdocument, maar komt er ook een algoritme dat specifiek reageert op gamen. Volgens Hallock zal dit leiden tot een betere batterijduur.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01