072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD bevestigt bug in Radeon GPU-stuurprogramma's die Windows-installaties kunnen beschadigen

datum: 06-03-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD bevestigt het bestaan van een GPU-stuurprogramma-bug die Windows-installaties kan beschadigen. Het bedrijf zegt dat de bug in een "extreem klein aantal gevallen" voorkomt. De bug zit in de releases van de Adrenalin-driver van februari.

AMD bevestigt de rapporten aan techwebsite PCWorld . Daar raakte een Windows-installatie onherstelbaar beschadigd nadat de website de bug tegenkwam. De bug zou midden februari zijn geïntroduceerd in Adrenalin 23.2.1 en zit ook in de nieuwere 23.2.2-release. Na de bug kon PCWorld de Windows-installatie niet starten. Er circuleren al enige tijd sporadische rapporten over gebruikers die een corrupte Windows-installatie ervaren na een Radeon-stuurprogramma-update.

AMD vertelt PCWorld dat dit een zeldzaam probleem is. Het bedrijf zegt dat de bug kan optreden als er een pc-update plaatsvindt tijdens de installatie van de Adrenalin-stuurprogramma's. AMD onderzoekt de bug. In de tussentijd wordt aanbevolen om alle systeemupdates te installeren of te pauzeren voordat u hun stuurprogramma's bijwerkt. Gebruikers wordt ook geadviseerd om de optie 'fabrieksinstellingen terugzetten' uit te schakelen tijdens een driverupdate. AMD hoopt 'zo snel mogelijk' met een definitieve oplossing te komen.

PCWorld loste het probleem op voorstel van AMD op door een Windows-systeemherstel af te dwingen. Dat is wat de website deed door op de aan/uit-knop van de pc te drukken nadat de bios-opties waren verdwenen, maar voordat de Windows-cirkel verscheen. Het kostte de website volgens zijn eigen vijftien pogingen. Het is ook mogelijk om Windows volledig opnieuw te installeren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01