072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD bevestigt komst van consumentenprocessors met hybride architectuur

datum: 17-05-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD bevestigt dat het werkt aan consumenten-CPU's met een hybride architectuur. Deze hebben vaak grotere prestaties en lagere efficiëntiescores. Het bedrijf wil per applicatie beslissen wanneer het aantal cores wordt vergroot, en wanneer wordt gekozen voor een hybride ontwerp.

Dat zegt AMD's chief technical officer Mark Papermaster in een interview met Tom's Hardware. Hij stelt dat het verhogen van het aantal kernen "niet langer de enige manier is om aan de eisen van de klant te voldoen". In sommige gevallen willen klanten bijvoorbeeld hetzelfde aantal cores maar meer versnelling, beweert hij.

Papermaster vervolgt: “Maar je ziet ook variatie in de cores zelf, met performance cores gemixt met efficiency cores gemixt met acceleratie. Dus nu krijgen we niet alleen variaties in kerndichtheid, maar ook variaties in het type kern en hoe je de kernen configureert. " Op de vraag of we een hybride architectuur kunnen verwachten in consumentenprocessors, zegt Paperman: "Absoluut. Dat zie je nu al, en het zal alleen maar toenemen." Hij zegt dat de Ryzen 7040 CPU's een vroeg voorbeeld zijn van een hybride structuur, aangezien deze processors geïntegreerde AI-versnelling bevatten.

In maart deden al geruchten de ronde dat AMD werkt aan Phoenix APU's met een hybride architectuur. Bovendien zouden twee verschillende soorten kernen worden ondersteund: Prestaties en Efficiëntie. De twee soorten kernen zouden elk een andere functieset hebben. De prestatiekernen doen het zware werk, terwijl de kleinere kernen achtergrondprocessen afhandelen om de algehele efficiëntie te verhogen.

Met de komst van een hybride architectuur volgt AMD concurrent Intel op. Laatstgenoemde introduceerde in 2021 zijn Alder Lake-processors , die ook beschikken over prestatie- en efficiëntiekernen. De efficiëntere E-cores van Intel nemen minder chipruimte in beslag en hebben een lager stroomverbruik dan de krachtigere P-cores. De efficiëntiekernen van Intel missen ook ondersteuning voor hyperthreading.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01