072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

AMD brengt FidelityFX Super Resolution-plug-in uit voor Unreal Engine 4

datum: 24-11-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD heeft een FSR-plug-in voor Unreal Engine 4 uitgebracht via zijn GPUOpen-initiatief. Dit maakt het voor game-ontwikkelaars gemakkelijker om de technologie te implementeren in games die met die engine zijn gemaakt.

De plug-in is bedoeld voor Unreal Engine 4.27.1 en nieuwer en AMD geeft tips en aanbevelingen voor het toepassen van FSR in games op de GPUOpen-website. Ontwikkelaars kunnen het gebruikte opschalingspercentage instellen bij de verschillende kwaliteitsopties. AMD raadt echter aan om de standaardwaarden te gebruiken.

Het was al mogelijk om games gemaakt in Unreal Engine te voorzien van FSR. Godfall was een van de eerste FSR-games en is gemaakt met die engine. Met de komst van de plug-in is de technologie echter eenvoudiger te implementeren. Unreal Engine 4 is een van de meest gebruikte game-engines van de afgelopen jaren.

AMD heeft in juni FidelityFX Super Resolution uitgebracht. De technologie is een tegenhanger van Nvidia's DLSS, hoewel de technologie erachter anders is. Beide technieken renderen games in een lagere resolutie en passen vervolgens opschaling toe. Dit resulteert in hogere framesnelheden dan weergave in native resolutie. Nvidia's DLSS werkt alleen op GeForce grafische kaarten en maakt gebruik van AI-opschaling. AMD's FSR werkt in principe op alle videokaarten.

Er zijn momenteel 35 games beschikbaar met FSR-ondersteuning, met nog eens 23 op een lijst om "binnenkort" ondersteuning te krijgen. Naast pc-games bevat dat ook enkele consoletitels. DLSS, dat al een tijdje bestaat, is beschikbaar op meer dan 120 pc-games.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01