072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

AMD: Cryptocurrency speelde verwaarloosbare rol voor GPU-verkoopinkomsten

datum: 28-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

In een mondeling commentaar op AMD's kwartaalresultaten van de afgelopen maanden, zei CEO Lisa Su dat "crypto" een "verwaarloosbare" component was voor grafische inkomsten.

Su zegt dit in antwoord op een vraag van analisten over welk deel van de inkomsten uit cryptocurrency komt. "We denken niet dat er een significante crypto-component in onze grafische inkomsten zat", zegt ze. Volgens Su is de RDNA 2-architectuur de belangrijkste drijfveer voor groei, ook op het gebied van mobiele en datacenter-GPU's.

Ze verwacht dat de vraag naar grafische kaarten voor gaming aanhoudt. Daarnaast wijst Su erop dat er nog steeds veel gamers zijn die op zoek zijn naar de videokaarten die ze willen en dat AMD die vraag wil 'ondersteunen'. Ze geeft geen verdere details en zegt alleen dat het bedrijf zich zal blijven inspannen om GPU's in handen van spelers te krijgen.

Lisa Su zei in haar reactie ook dat graphics niet de grootste groeimotor zullen zijn in termen van omzet voor de tweede helft van dit jaar. De belangrijkste factor zullen datacenters zijn, in de vorm van serverprocessors en in mindere mate GPU's die daaraan zijn gewijd.

Het Computing and Graphics-segment, dat Ryzen-processors en Radeon-grafische kaarten omvat, boekte een kwartaalomzet van $ 2,25 miljard, een stijging van 65 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden en een stijging van 7 procent over het jaar. vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar.

Volgens AMD is de forse stijging vooral te danken aan meer processorverkopen. Lisa Su geeft aan dat de omzet van desktops en laptops met dubbele cijfers is gestegen. Het bedrijf spreekt over een rijkere mix van verkopen van Ryzen-CPU's voor desktops en laptops, rechtstreeks verwijzend naar Ryzen 9-processors. Het aantal leveringen verdubbelde ten opzichte van vorig jaar. Su noemt ook de forse toename van de meest recente mobiele Ryzen 5000-processors.

Het Enterprise Embedded en Semi-Custom segment had een omzet van $1,6 miljard. Dit segment omvat de consolechips voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S en de EPYC-serverprocessors van AMD. De omzet is een stijging van 183 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Zoals gewoonlijk geeft AMD geen exacte cijfers, maar Su wijst wel op een aantal factoren die hebben bijgedragen aan de stijging van 183 procent. Zo zegt ze dat de vraag naar gameconsoles naar verwachting hoog zal blijven en wijst ze erop dat de inkomsten ook zullen volgen als Valve's Steam Deck in december in de verkoop gaat. Deze handheld bevat een AMD apu. Ze noemt ook de RDNA 2 GPU's voor de infotainmentsystemen in de nieuwste Tesla Model S- en X-modellen en de sterke vraag naar de tweede generatie EPYC-serverprocessors.

AMD realiseerde het afgelopen kwartaal een totale omzet van 3,85 miljard dollar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers . Dat is een stijging van 99 procent ten opzichte van het tweede kwartaal een jaar eerder. De nettowinst groeide nog sneller. Dat kwam uit op 710 miljoen dollar, terwijl het een jaar eerder op 157 miljoen dollar bleef. Dat is een stijging van 352 procent.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01