072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD introduceert FSR 2.1 met minder glinstering en ghosting

datum: 08-09-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

AMD heeft een versie 2.1 van zijn FidelityFX Super Resolution-opschalingstechniek geïntroduceerd. Deze versie zou minder visuele artefacten zoals ghosting en glinstering moeten bieden, een beter kleurbereik en een stabieler beeld.

AMD zegt te hebben gesleuteld aan het algoritme van FidelityFX Super Resolution, wat betekent dat de beeldkwaliteit van games die deze opschalingstechniek gebruiken verder moet verbeteren. Volgens AMD zou versie 2.1 ghosting verminderen op reguliere en transparante geometrie. Het algemene kleurbereik van de techniek zou worden verbeterd en er zou ook een stabieler beeld zijn bij het opschalen. Ook de kwaliteit van de opschaling zelf zou in bepaalde scenario's zijn verbeterd.

AMD heeft ook bugfixes gemaakt met versie 2.1 en de FSR-plug-in voor de Unreal Engine bijgewerkt, zodat ontwikkelaars die deze engine gebruiken de verbeteringen meteen kunnen implementeren.

FSR 2.0 is een tegenhanger van Nvidia DLSS. Het is een opschalingstechniek voor games, waarbij frames met een lagere resolutie worden weergegeven en vervolgens worden opgeschaald naar een hogere resolutie. Dat moet leiden tot betere framerates zonder veel kwaliteitsverlies. Het betreft een implementatie van temporele opschaling. Dit gebruikt informatie van vorige frames om het huidige frame te verscherpen. Tweakers schreef een achtergrondartikel waarin de werking van temporele opschalingstechnieken van AMD, Intel en Nvidia nader wordt onderzocht.

Begin juni vergeleek Digital Foundry FSR 2.0 met Nvidia DLSS in de pc-versie van God of War. Dat spel ondersteunt beide technieken. Toen kreeg DLSS de voorkeur omdat er minder grafische artefacten werden gegenereerd. Deathloop is de eerste game die ondersteuning krijgt voor FSR 2.0; dat was in mei. Eind juni zijn er 24 games waarvoor FSR 2.0-ondersteuning is aangekondigd of uitgebracht. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk game-ontwikkelaars de technologie in hun games kunnen toepassen, heeft AMD de broncode van de technologie openbaar gemaakt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01