072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD legt meer uit over FSR 2.0 en brengt het naar Xbox en Nvidia GPU's

datum: 24-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

AMD heeft meer onthuld over hoe FidelityFX Super Resolution 2.0 werkt en zegt dat de technologie naar Xbox-consoles zal komen en ook beschikbaar zal zijn voor sommige Nvidia GPU's. FSR 2.0 is een temporele opschalingstechniek waarmee games met een hogere resolutie kunnen worden gespeeld.

Zoals AMD medio maart aankondigde , gebruikt FSR 2.0 temporele opschaling, net als Nvidia's DLSS, in plaats van de ruimtelijke opschaling van de eerste FSR-versie. Volgens AMD betekent dit dat FSR 2.0 eerder in de framepijplijn verschijnt en tijdelijke anti-aliasing vervangt. FSR 2.0 gebruikt de diepte, bewegingsvector en kleurbuffers om het beeld op te schalen.

Nvidia GPU's gebruiken afzonderlijke kernen voor de rekentaken voor machine learning, maar AMD's GPU's hebben die afzonderlijke kernen niet. FSR 2.0 maakt daarom gebruik van een door AMD gemaakt algoritme dat vormen en objecten in een afbeelding kan herkennen, verbanden kan zien met data uit eerdere frames en zo de afbeelding kan opschalen naar een hogere resolutie.

AMD claimt dat zo'n handgemaakt algoritme voordelen heeft ten opzichte van een machine learning algoritme, zoals dat het handgemaakte algoritme beter geoptimaliseerd kan worden. Het stelt ook meer gamers in staat ervan te profiteren, omdat er geen gespecialiseerde machine learning-hardware voor nodig is, zegt het bedrijf.

FSR 2.0 krijgt niet langer een Ultra Quality-modus, maar alleen een Quality-modus als instelling met de hoogste kwaliteit. De schaalfactor is 1,5 en de beeldkwaliteit is volgens AMD 'native or better than native'. Aan de andere kant is er Performance, dat een schaalfactor van 2 heeft en vooral bedoeld is voor hogere framerates. Daartussenin zit de instelling Balanced, met een schaalfactor van 1,7.

Daarnaast is er de optionele Ultra Performance-instelling, waar ontwikkelaars kunnen kiezen of ze deze willen gebruiken of niet. Het heeft een schaalfactor van 3 en biedt de hoogste framerate en een beeldkwaliteit die 'representatief' is voor de native resolutie.

Hoewel FSR 2.0 de framesnelheden van games kan verhogen, zegt AMD dat het prestatieoverheads tot 1,5 ms binnen games kan leveren. Dit hangt af van de specificaties van een pc en het spel, maar FSR 2.0 zal meer van grafische kaarten eisen dan FSR 1.0. In de twee tabellen hieronder geeft AMD een indicatie van de verwachte vertragingen met een AMD Ryzen 9 5900X, maar geeft ook aan dat dit voorlopige voorspellingen zijn op basis van de bèta. Links is in de kwaliteitsmodus, rechts in de prestatiemodus. Beide modi bevatten automatische belichting en geen verscherping .

Ontwikkelaars moeten handmatig ondersteuning voor FSR 2.0 aan hun games toevoegen, net zoals ze deden met DLSS en FSR 1.0. Volgens AMD verschilt de integratietijd hiervoor per scenario. Games die DLSS 2 al ondersteunen, zouden "minder dan drie dagen" nodig hebben om FSR 2.0-ondersteuning toe te voegen. Ook integratie in Unreal Engine 4 en 5 games zou relatief snel moeten gaan via een FSR 2.0 plug-in. Voor games die geen ontkoppelde game- en renderresoluties ondersteunen of: De integratie van motionvectors zou vier weken of langer duren, verwacht AMD.

AMD zal FSR 2.0 via GitHub beschikbaar stellen als API en als C++- en HLSL-broncodes. Het bedrijf komt met DirectX 12- en Vulkan-samples en een Unreal Engine 4.26-plug-in. Ontwikkelaars kunnen in de toekomst FSR 2.0 ook implementeren in Xbox-games, maar AMD kan nog niet zeggen wanneer dit zal zijn. PC-gamers kunnen FSR 2.0 ook gebruiken op GeForce GPU's van de GTX 1070 en op Radeon GPU's van de RX 590. FSR 2.0 zal in het komende kwartaal beschikbaar zijn voor pc-gamers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01