072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

AMD levert aanzienlijk meer EPYC-serverprocessors en verdubbelt de omzet van datacenters

datum: 27-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

AMD heeft een goed derde kwartaal achter de rug waarin onder meer de EPYC-serverprocessors opvallen. Het aantal leveringen van de derde generatie van deze Milanese datacenterchips is het afgelopen kwartaal fors gestegen.

AMD geeft geen exacte cijfers in de resultaten over het derde kwartaal , maar zegt wel dat het aantal geleverde EPYC-processors fors is gestegen en dat de verkoop van datacenters is verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit leidde ook tot een goed resultaat in het Enterprise, Embedded en Semi-Custom segment, waartoe ook de EPYC-serverprocessors behoren. Dit segment boekte een omzet van $ 1,9 miljard, een stijging van 69 procent ten opzichte van een jaar geleden. De derde generatie EPYC-processors groeien sneller dan de vorige generatie, volgens AMD-CEO Lisa Su, en waren goed voor het grootste deel van de server-CPU-inkomsten.

Daarnaast geeft AMD een aantal voorbeelden van toepassingen die gebruikmaken van de derde generatie EPYC-processors, zoals in de nieuwe Polaris-supercomputer bij het Argonne National Laboratory , een laboratorium van het Amerikaanse ministerie van Energie. De supercomputer krijgt A100 GPU's van Nvidia- en EPYC-serverprocessors. Het zou in eerste instantie gaan om de tweede generatie EPYC Rome 7532 CPU's met 32 Zen 2-cores, maar zou in maart volgend jaar overstappen op EPYC Milan 7343-processors. Net als de voorgangers hebben ze 32 cores, maar zijn ze gebaseerd op AMD's Zen 3-microarchitectuur. Polaris krijgt in totaal 17.920 CPU-kernen.

Het Enterprise, Embedded en Semi-Custom segment omvat ook de omzet uit verzendingen van consolechips voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Deze zogenaamde semi-custom verkopen nemen ook toe, zowel in vergelijking met het vorige kwartaal als vergeleken met naar het vorige kwartaal. vergeleken met het derde kwartaal van een jaar geleden. Volgens Lisa Su zullen de inkomsten hiervan in het komende vierde kwartaal blijven groeien, aangezien de vraag naar de nieuwste consoles van Microsoft en Sony erg hoog blijft en AMD van plan is het aantal leveringen te verhogen om aan de aanhoudende vraag naar consoles te voldoen.

Het Computing and Graphics-segment, dat Ryzen-processors en Radeon-grafische kaarten omvat, had een omzet van $ 2,4 miljard, een stijging van 44 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. De stijging was te danken aan hogere inkomsten. van Ryzen CPU's, Radeon GPU's en AMD Instinct-serverversnellers.

In totaal bedroeg de kwartaalomzet $ 4,3 miljard. Dat is een stijging van 54 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. AMD wijst vooral op de hogere omzet in de segmenten Computing en Graphics en Enterprise, Embedded en Semi-Custom. De nettowinst kwam uit op $ 923 miljoen, vergeleken met $ 390 miljoen een jaar geleden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01