072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD: RDNA 3 biedt 50 procent verbetering in prestaties per watt versus RDNA 2

datum: 10-06-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD's RDNA 3-architectuur zal dit jaar verschijnen met de komst van Navi 3 GPU's en zal volgens het bedrijf een prestatieverbetering van 50 procent per watt bieden ten opzichte van RDNA 2. RDNA 4 verschijnt dan in 2024.

AMD noemt RDNA 3's prestatie-per-watt verbetering van 50 procent op een dia die het presenteerde op zijn jaarlijkse analistendag , maar de fabrikant gaf geen verdere details. Volgens AMD zijn dit 'voorlopige schattingen' op basis van technische voorbeelden. In de praktijk zal de verbetering sterk afhangen van de gekozen scenario's. AMD beloofde ook een prestatieverbetering van 50 procent per watt met RDNA 2.

De chipontwerper laat de GPU's op 5nm produceren op basis van de aankomende architectuur, waarschijnlijk door TSMC. AMD bouwt de gpu's rond chiplets, wat het bedrijf waarschijnlijk de nodige flexibiliteit geeft om gpu's voor verschillende doelgroepen op de markt te brengen. AMD spreekt ook van een nieuwe generatie Infinity Cache voor RDNA 3, maar het is nog niet duidelijk of het simpelweg om een grotere geheugenbuffer gaat of dat er andere verbeteringen zijn doorgevoerd. Wat de rekeneenheden betreft, beweert AMD de architectuur te hebben geoptimaliseerd.

Volgens het bedrijf komt RDNA 3 later dit jaar met Navi 3-graphics. De roadmap bevat ook RDNA 4 met Navi 4 GPU's. Die zouden dan in 2024 moeten verschijnen. AMD laat deze op een 'advanced node' produceren, wat dan een 3nm-proces kan zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01