072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

AMD reageert op temperatuurproblemen met Radeon RX 7900 XTX-referentiekaarten

datum: 04-01-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD heeft gereageerd op de temperatuurproblemen van sommige Radeon RX 7900 XTX-referentiekaarten. Het bedrijf geeft aan dat ze vermoedelijk worden veroorzaakt door een probleem in de koeler. Gebruikers worden dringend verzocht contact op te nemen met de klantenservice.

AMD meldt aan verschillende media dat het onderzoek doet naar de oorzaak van de problemen met de Radeon RX 7900 XTX-referentiekaarten, schrijft ook OverClock3D . We zijn bezig om de oorzaak te achterhalen van de onverwachte throttling die sommigen ervaren bij het gebruik van AMD's Radeon RX 7900 XTX grafische kaarten. "Op basis van onze huidige waarnemingen vermoeden we dat het probleem verband houdt met het koelsysteem dat wordt gebruikt in het AMD-referentieontwerp." AMD zegt dat het probleem een beperkt aantal verkochte videokaarten treft.

Igor Walllossek van Igor's Lab meldde eerder dat de problemen kunnen worden veroorzaakt door een defecte dampkamer , die te weinig vloeistof bevat. AMD geeft daar niet specifiek commentaar op. Het bedrijf dringt er bij gebruikers nogmaals op aan om contact op te nemen met de klantenservice. Dat deed het bedrijf eerder al, maar ging niet inhoudelijk in op het vermeende probleem met de gpu-koeler.

Volgens bronnen van Igor Walllossek werden naar schatting vier tot zes batches Radeon RX 7900 XTX-referentiekaarten verzonden met een defecte dampkamer, waardoor ze hoge GPU-hotspottemperaturen tot wel 110 graden Celsius ondervonden. Het zouden duizenden videokaarten kunnen zijn, al is dat nog niet bevestigd.

Alleen Radeon RX 7900 XTX-kaarten kunnen naar verluidt last hebben van de temperatuurproblemen. De RX 7900 XT-modellen zouden het defect niet vertonen. Het betreft ook alleen de Made by AMD kaarten. Die videokaarten hebben AMD's eigen referentieontwerp en worden rechtstreeks door AMD en via bordpartners verkocht. Videokaarten met custom koelers hebben hier geen last van.

Honderden referentiekaarten zijn al teruggestuurd naar AMD, vertellen bronnen uit de industrie aan Igor Walllossek. De problemen hebben niet alleen betrekking op kant-en-klare videokaarten, maar ook op Radeon RX 7900 XTX-referentiekaarten die worden geleverd als onderdeel van een vooraf gebouwde desktop. AMD biedt klanten nu aan om de getroffen videokaarten in te ruilen of terug te sturen voor een terugbetaling, meldt Wallosek.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01