072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

AMD verlaagt omzetprognose door tegenvallende vraag naar CPU's

datum: 10-10-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD verlaagt zijn omzetprognose voor het afgelopen kwartaal. Dit komt volgens het bedrijf door een tegenvallende vraag in de pc-markt, waardoor het minder CPU's heeft geleverd. Op 1 november publiceert het bedrijf zijn definitieve kwartaalcijfers.

AMD verwacht dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal ongeveer $ 5,6 miljard aan inkomsten zal genereren. Dat is 29 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Het bedrijf verwachtte echter een omzetstijging van 55 procent op jaarbasis. De voorlopige kwartaalcijfers weerspiegelen volgens AMD een lager dan verwachte omzet van zijn klantendivisie, waaronder AMD's Ryzen-processors. Het bedrijf verwacht dat de kwartaalomzet van de divisie $ 1 miljard zal bedragen, 40 procent minder dan een jaar geleden.

De chipmaker schrijft de omzetdaling toe aan een "zwakker dan verwachte pc-markt". Daardoor leverde het bedrijf minder processors dan verwacht. Het bedrijf spreekt ook van "aanzienlijke voorraadcorrecties" in de toeleveringsketen. De omzet van AMD's datacenter-, gaming- en embedded-divisies was in lijn met de verwachtingen.

De kwartaalcijfers van het bedrijf zijn nog niet officieel. Dit zijn voorlopige schattingen op basis van informatie waarover het bedrijf momenteel beschikt. AMD publiceert op 1 november haar definitieve kwartaalcijfers en houdt daarom een conference call met aandeelhouders, waarin zij nadere toelichting zal geven.

De vraag naar pc-hardware neemt al geruime tijd af. Dit komt mede door de huidige economische onzekerheden, bijvoorbeeld door hoge inflatie. AMD-CEO Lisa Su meldt ook dat de lagere vraag op de pc-markt te wijten is aan 'macro-economische omstandigheden'. Intel en Nvidia waarschuwden ook voor een dalende vraag naar respectievelijk processors en videokaarten. Tweakers schreven eerder al een achtergrondverhaal over de afnemende vraag naar pc-hardware .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01