072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

AMD werkt aan Smart Access Storage voor sneller laden van games

datum: 23-05-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD kondigt Smart Access Storage aan. Dat is een techniek voor Ryzen CPU's en Radeon GPU's die de laadtijden van games en streaming texturen zou moeten verbeteren. De technologie zal werken met games die Microsoft's DirectStorage API ondersteunen.

Smart Access Storage moet de samenwerking tussen cpu, gpu en storage optimaliseren en het mogelijk maken om bijvoorbeeld decompressie op de gpu uit te voeren. De geëxtraheerde texturen komen dan in de vram terecht in plaats van in het werkgeheugen van de CPU, waarna ze in uitgepakte en dus grotere toestand over de krappe PCIe-bus zouden moeten. Alleen uitpakken op de videokaart zou volgens AMD de laadtijden kunnen versnellen.

AMD heeft nog geen details vrijgegeven over de precieze werking van Smart Access Storage, maar maakt wel duidelijk dat de technologie werkt op basis van Microsoft's DirectStorage API , dat onderdeel is van DirectX 12. AMD voegt met zijn implementatie 'eigen technologieën en GPU-decompressie toe' ’, aldus het bedrijf.

AMD maakt de komende maanden meer bekend over Smart Access Storage. Het lijkt erop dat games de functie moeten ondersteunen om er gebruik van te kunnen maken. Hetzelfde geldt voor DirectStorage van Microsoft. Die technologie wordt gebruikt op de Xbox Series-consoles en is ook beschikbaar voor Windows, maar er zijn nog geen Windows-games verschenen die er gebruik van maken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01