072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Amerikaans bedrijf claimt Huawei gedwongen achterdeur te bouwen

datum: 16-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een Amerikaans bedrijf dat een bewakingssysteem heeft opgezet in een Pakistaanse stad beweert dat leverancier Huawei het bedrijf dwong Huawei toe te staan gegevens uit het systeem te halen en op een server in China te plaatsen. Huawei ontkent de beschuldigingen.

Het American Business Efficiency Solutions LLC zegt in een rechtszaak voor een Amerikaanse rechter dat Huawei gedwongen is gegevens over te zetten van een systeem voor een stad in Pakistan, Lahore, naar een server in China. BES vroeg Huawei om toestemming aan de autoriteiten in Pakistan en Huawei zei eerst dat het niet nodig was, gevolgd door een garantie dat toestemming was gegeven, schrijft The Wall Street Journal .

Huawei had gedreigd betalingen stop te zetten en contracten op te zeggen als de server in China niet werd opgezet. Onder die druk zou BES de functie hebben gebouwd. Dat zou in 2017 zijn gebeurd. Met een server in China zou Huawei zonder medeweten van de Pakistaanse autoriteiten toegang kunnen krijgen tot de gegevens van inwoners van Lahore. Huawei ontkent de aantijgingen en zegt dat de server in China alleen bedoeld is om het systeem te testen, zonder gegevens van echte mensen.

BES, dat momenteel geen omzet meer heeft, noemt zichzelf een bedrijf gespecialiseerd in cloudomgevingen en noemt op de eigen site 'veilige steden' als product. Huawei levert al jaren netwerk- en bewakingsapparatuur, iets wat Huawei vaak 'slimme steden' noemt. Huawei huurde BES in 2016 in om de prijs in de wacht te slepen voor een safe-city-project in Lahore. De twee partijen raakten vervolgens in een juridische strijd verwikkeld. BES beweert ook dat Huawei zijn technologie heeft gestolen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01