072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Amerikaans bedrijf claimt Huawei gedwongen achterdeur te bouwen

datum: 16-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Een Amerikaans bedrijf dat een bewakingssysteem heeft opgezet in een Pakistaanse stad beweert dat leverancier Huawei het bedrijf dwong Huawei toe te staan gegevens uit het systeem te halen en op een server in China te plaatsen. Huawei ontkent de beschuldigingen.

Het American Business Efficiency Solutions LLC zegt in een rechtszaak voor een Amerikaanse rechter dat Huawei gedwongen is gegevens over te zetten van een systeem voor een stad in Pakistan, Lahore, naar een server in China. BES vroeg Huawei om toestemming aan de autoriteiten in Pakistan en Huawei zei eerst dat het niet nodig was, gevolgd door een garantie dat toestemming was gegeven, schrijft The Wall Street Journal .

Huawei had gedreigd betalingen stop te zetten en contracten op te zeggen als de server in China niet werd opgezet. Onder die druk zou BES de functie hebben gebouwd. Dat zou in 2017 zijn gebeurd. Met een server in China zou Huawei zonder medeweten van de Pakistaanse autoriteiten toegang kunnen krijgen tot de gegevens van inwoners van Lahore. Huawei ontkent de aantijgingen en zegt dat de server in China alleen bedoeld is om het systeem te testen, zonder gegevens van echte mensen.

BES, dat momenteel geen omzet meer heeft, noemt zichzelf een bedrijf gespecialiseerd in cloudomgevingen en noemt op de eigen site 'veilige steden' als product. Huawei levert al jaren netwerk- en bewakingsapparatuur, iets wat Huawei vaak 'slimme steden' noemt. Huawei huurde BES in 2016 in om de prijs in de wacht te slepen voor een safe-city-project in Lahore. De twee partijen raakten vervolgens in een juridische strijd verwikkeld. BES beweert ook dat Huawei zijn technologie heeft gestolen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01