072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Amerikaanse overheid looft $10 miljoen uit voor DarkSide ransomware-bende

datum: 05-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De FBI en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beloven een beloning van 10 miljoen dollar voor een tip aan een van de leiders van de DarkSide ransomware-bende. Deze bende was onder meer verantwoordelijk voor de aanval op Colonial Pipeline.

De Amerikaanse regering heeft twee beloningen van tien en vijf miljoen dollar ingevoerd rond de DarkSide-bende. De eerste en grootste beloning draait om "individuen die een sleutelrol spelen" binnen de DarkSide-groep. Informatie die leidt tot de identificatie of locatie van een dergelijke persoon kan tot 8,7 miljoen EUR ontvangen.

De tweede beloning draait om informatie die leidt tot de arrestatie of veroordeling van iemand die deelnam aan of van plan was deel te nemen aan DarkSide. Deze fooi kan 4,3 miljoen euro opleveren. De tips hoeven niet om de Verenigde Staten te draaien; Ook tips die leiden tot arrestaties en veroordelingen buiten de VS kunnen worden beloond.

In het bericht schrijft de Amerikaanse overheid over varianten van de DarkSide-groep. Zoals BleepingComputer opmerkt , veranderen dergelijke ransomware-groepen vaak van naam als overheden achter hen aan zitten. Zo lanceerde de DarkSide-groep onlangs aanvallen onder de naam BlackMatter. BlackMatter zei eerder deze week dat ze hun activiteiten zouden stopzetten na 'overheidsdruk' en nadat bendeleden vermist waren. BlackMatter-leden vallen dus ook onder de beloningen die de overheid heeft ingevoerd.

DarkSide is het meest berucht vanwege het aanvallen van Colonial Pipeline. Deze oliepijpleiding loopt aan de oostkust van de Verenigde Staten en voorziet bijna de helft van de Amerikaanse oostkust van olie. De aanslag in mei bracht deze pijpleiding tot stilstand en veroorzaakte drukte bij onder meer tankstations. De hackers wilden 75 bitcoin; Het Amerikaanse ministerie van Justitie kon eerder het overgrote deel hiervan terugvorderen. Toen had 63,7 bitcoin gelijk, destijds goed voor 1,89 miljoen euro.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01