072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Amerikaanse rechter: Apple moet externe links voor betalingen in apps toestaan

datum: 10-09-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Amerikaanse rechter Yvonne Gonzalez-Rogers concludeerde tijdens de rechtszaak tussen Apple en Epic Games dat Apple doorverwijzingen naar externe betalingen van apps niet mag verbieden. Dit is een permanente verklaring over het algemene App Store-beleid van Apple.

Ontwikkelaars moeten de mogelijkheid om klanten te betalen voor abonnementen en andere in-app aankopen buiten de App Store ecosysteem, gerechtelijke documenten tonen, volgens gerechtelijke documenten. Het zogenaamde permanente verbod is van invloed op al het beleid van Apple in de App Store, niet alleen op de eisen van Epic Games. "[Apple] belet ontwikkelaars mogelijk niet langer permanent om metadataknoppen, externe links en andere oproepen te gebruiken om klanten naar andere aankoopmethoden te leiden." De uitspraak gaat over 90 dagen in. Eerder deze maand beval een Japanse marktwaakhond Apple hetzelfde te doen, waar Apple mee instemde.

Desalniettemin moet Epic Games de App Store-commissie van 30 procent betalen over de periode dat het bedrijf ongeautoriseerde Fortnite-aankopen buiten het platform van Apple aanbood. Tussen augustus en oktober verdiende Epic meer dan 10 miljoen euro. Op de winst na deze periode tot en met de uitspraak van vandaag is ook de oorspronkelijke commissie van 30 procent verschuldigd. De rechtbank erkent dat Epic destijds nog steeds in strijd was met de voorwaarden van Apple.

Epic Games startte de betreffende rechtszaak vanwege het mogelijke monopolistische beleid van Apple in de virtuele app store. Gonzalez-Rogers ziet dergelijke beweringen niet als bewezen. "De rechtbank kan niet definitief concluderen dat Apple een monopolist is. Hoewel de rechtbank erkent dat Apple (...) uitzonderlijk hoge winstmarges heeft, is dit geen bewijs van het vermeende monopolisme. Succes is niet illegaal." Ze vervolgde: "Desalniettemin heeft deze rechtszaak aangetoond dat Apple zich bezighield met concurrentieverstorende praktijken, verboden door de wetten van Californië." Voornoemd permanent verbod is bedoeld om verdere concurrentiebelemmeringen door Apple weg te nemen.

Met de afronding van de rechtszaak komt mogelijk een einde aan een lange juridische strijd tussen Epic Games en Apple. Hoewel het beleid van de App Store permanent verandert op basis van de rechterlijke uitspraken, bleken alle andere aanklachten van Epic ongegrond. Wat dit betekent voor Fortnite binnen het ecosysteem van Apple is niet duidelijk. Eerder vandaag bleek dat Epic Games het populaire battle royale-spel in ieder geval terug wil zien in de App Store in Zuid-Korea. De rechtbank erkent dat Apple vrij is om te bepalen of Fortnite al dan niet in de App Store wordt opgenomen; Epic Games zal zich in ieder geval aan de vernieuwde voorwaarde moeten blijven houden. De volledige uitspraak in de rechtszaak tussen Epic Games en Apple is hier beschikbaar .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01