072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Amerikaanse senatoren vragen om opheldering over de nieuwe privacyverklaring van TikTok

datum: 19-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Twee Amerikaanse senatoren vragen de CEO van TikTok om meer uitleg over het gebruik van biometrische gegevens die het bedrijf sinds begin juni verzamelt over zijn Amerikaanse gebruikers. De senatoren zeggen "gealarmeerd" te zijn door de plannen van TikTok.

In de brief vragen de Amerikaanse senatoren Amy Klobuchar en John Thune de CEO van TikTok om verduidelijking van de termen faceprint en voiceprint , die het bedrijf gebruikt in zijn nieuwe Amerikaanse gebruiksvoorwaarden . De senatoren zijn boos dat TikTok geen gedetailleerde informatie geeft over hoe het bedrijf deze biometrische gebruikersgegevens zal gebruiken en met welke derde partijen het deze mogelijk deelt.

Ook vragen de senatoren in de brief of de biometrische gegevens worden verzameld van personen onder de achttien jaar, of machine learning wordt toegepast en hoe lang de biometrische gegevens worden bewaard. Ook moet het bedrijf meer duidelijkheid geven over hoe het aanbevelingen doet voor content en advertenties, en hoe deze verzamelde gegevens hiervoor worden gebruikt.

Begin juni introduceerde TikTok nieuwe gebruiksvoorwaarden en privacy voor alle Amerikaanse gebruikers. In de nieuwe voorwaarden stond dat het socialemediabedrijf automatisch biometrische gegevens over zijn gebruikers mag verzamelen. Deze gegevens omvatten gezichtsafdrukken, gezichtsafdrukken en stemopnames, stemafdrukken . De Europese gebruiksvoorwaarden van TikTok maken geen melding van het verzamelen van gezichts- en stemafdrukken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01