072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Amerikaanse senatoren vragen om opheldering over de nieuwe privacyverklaring van TikTok

datum: 19-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Twee Amerikaanse senatoren vragen de CEO van TikTok om meer uitleg over het gebruik van biometrische gegevens die het bedrijf sinds begin juni verzamelt over zijn Amerikaanse gebruikers. De senatoren zeggen "gealarmeerd" te zijn door de plannen van TikTok.

In de brief vragen de Amerikaanse senatoren Amy Klobuchar en John Thune de CEO van TikTok om verduidelijking van de termen faceprint en voiceprint , die het bedrijf gebruikt in zijn nieuwe Amerikaanse gebruiksvoorwaarden . De senatoren zijn boos dat TikTok geen gedetailleerde informatie geeft over hoe het bedrijf deze biometrische gebruikersgegevens zal gebruiken en met welke derde partijen het deze mogelijk deelt.

Ook vragen de senatoren in de brief of de biometrische gegevens worden verzameld van personen onder de achttien jaar, of machine learning wordt toegepast en hoe lang de biometrische gegevens worden bewaard. Ook moet het bedrijf meer duidelijkheid geven over hoe het aanbevelingen doet voor content en advertenties, en hoe deze verzamelde gegevens hiervoor worden gebruikt.

Begin juni introduceerde TikTok nieuwe gebruiksvoorwaarden en privacy voor alle Amerikaanse gebruikers. In de nieuwe voorwaarden stond dat het socialemediabedrijf automatisch biometrische gegevens over zijn gebruikers mag verzamelen. Deze gegevens omvatten gezichtsafdrukken, gezichtsafdrukken en stemopnames, stemafdrukken . De Europese gebruiksvoorwaarden van TikTok maken geen melding van het verzamelen van gezichts- en stemafdrukken.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01